14.6 C
Koprivnica
Petak, 18. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Svjetsko prvenstvo u karateu

Ema Juričić sedma na svijetu: Okrenula sam leđa protivnici i to me koštalo polufinala
E

Ovo je za mene bilo zadnje natjecanje u mlađe seniorskoj kategoriji, ali motivirana sam i spremna za jače izazove i nastupe u seniorskom uzrastu, pojasnila je Ema.

Ne propustite

Najbolja đurđevačka karatistica Ema Juričić nedavno je nastupila na Svjetskom prvenstvu u uzrastu do 21. godine, na kojem je osvojila odlično sedmo mjesto.

Natjecanje je održano u Veneciji, a Ema se natjecala u kategoriji do 68 kilograma.

– Odradila sam pet borbi, protiv predstavnica Crne Gore, Islanda, Francuske, Rumunjske i Turske. Nažalost, greška me koštala pobjede gdje sam u žaru borbe zbog udarca u glavu čula da je sudac zaustavio meč, a nije. Okrenula sam leđa protivnici Francuske koja je to iskoristila i preokrenula rezultat na 2:1 u zadnjih pet sekundi borbe – ističe.

Foto: Grad Đurđevac

Biti sedma na svijetu veliki je uspjeh

Naglašava kako joj ostaje veliki žal za tom borbom i mogućnosti ulaska u polufinale.

– Pogotovo zbog načina na koji sam izgubila, ali smatram da je i sedmo mjesto veliki uspjeh na Svjetskom prvenstvu, odnosno biti među prvih sedam natjecateljica u cijelom svijetu. U repasažu sam izgubila borbu od predstavnice Turske, što mi je onemogućilo ulazak u borbu za broncu – pojasnila je.

Emocije, kaže, su podijeljene. No s obzirom na to da je Svjetsko prvenstvo najveće i najznačajnije natjecanje na kojem se može nastupati, ipak je zadovoljna.

– Izuzev trenutka nepažnje koji u ovom sportu, a pogotovo na ovoj razini mogu presuditi – pojašnjava.

Motivirana sam i spremna za jače izazove

Ovo je za Emu bilo posljednje natjecanje u mlađe seniorskoj kategoriji.

– Motivirana sam i spremna za jače izazove i nastupe u seniorskom uzrastu. Natjecanja za seniorski uzrast kreću slijedeće godine, a do tada nastavljam trenirat i pripremat se za nove izazove. Zahvalila bi se svom klubu Karate klub Hercegovina Zagreb, treneru i izborniku Stjepanu Bešeniću koji nas je pripremao i bio tu uz nas kroz cijeli ovaj period te svojoj obitelji i svima drugima koji su me podržavali – zaključila je.

Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Internacionale circuito de Napoli

Leon Zelenko putuje u Italiju na svjetsko prvenstvo, D. Zelenko: Ovo je kruna karijere, sljedeća stepenica su auto utrke

Koprivnički vozač Leon Zelenko, član Karting kluba Koprivnica, odlazi na svjetsko Rotax prvenstvo u kartingu u Italiju na stazu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×