10.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 21. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
70. obljetnica

FOTO Udruga slijepih županije obilježila lijepu obljetnicu i Međunarodni dan bijelog štapa
F

Udruga broji 189 članova, okuplja dvadesetak volontera te ima sedam zaposlenih osoba

Ne propustite

Svečano je obilježena 70. obljetnica rada Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije te Međunarodni dan bijelog štapa koji je posvećen osvješćivanju javnosti o izazovima slijepih i slabovidnih osoba.

Uvodnim riječima prisutnima se obratila Maja Koren Golub, tajnica udruge koja se osvrnula na povijest rada Udruge kroz sedamdeset godina djelovanja.

Foto: KCKŽ županija

– Naša Udruga je bila jedna od prvih udruga slijepih u Republici Hrvatskoj koja je počela s pružanjem usluge videće pratnje za svoje članove i to odmah na početku 2014. godine. Postala je i licencirani pružatelj socijalne usluge osobne asistencije videće pratnje te svojim članovima pruža uslugu prijevoza i pratnje tijekom svih njihovih svakodnevnih aktivnosti – istaknula je tajnica Golub te dodala kako udruga broji 189 članova, okuplja dvadesetak volontera te ima sedam zaposlenih osoba.

Predsjednik udruge Mario Šutalo naglasio je važnost podizanja svijesti o potrebama osoba s oštećenjem vida.

Foto: KCKŽ županija

– Naš rad iziskuje puno naporna, znanja i odricanja, ali smo zadovoljni činjenicom da imamo dobar i kvalificiran tim koji se svakodnevno trudi raditi najbolje kako bismo ostvarili sve svoje ciljeve. – rekao je predsjednik udruge Šutalo.

Izvršna direktorica Hrvatskog Savez Slijepih Andreja Veljača naglasila je važnost ovog okupljanja i dugogodišnjeg rada udruge.

Foto: KCKŽ županija

– Udruga slijepih Koprivničko-križevačke županije vrlo aktivno sudjeluju u upravljačkim dijelovima Hrvatskog saveza slijepih, a status slijepih osoba nikad nije bio ovako podržan i pokriven kroz inkluzivne zakone i financiranja – rekla je Veljača.

Župan Koren čestitao je okupljenima na obilježavanju 70. obljetnice te naglasio značaj zajedničkih napora u stvaranju boljih uvjeta za osobe s invaliditetom.

Foto: KCKŽ županija

– Koprivničko-križevačka županija daje svoj doprinos radu udruge sufinanciranjem programa i projekata, a to ćemo nastaviti i dalje kako bi slijepim i slabovidnim osobama omogućili još ravnopravnije sudjelovanje u životu lokalne zajednice – istaknuo je Koren.

Ksenija Ostriž, zamjenica gradonačelnika Koprivnice, istaknula je kako je velika privilegija imati Udrugu slijepih u gradu Koprivnici te je posebno pohvalila projekt čitateljskog kluba Šišmiš koji postoji već deset godina.

Foto: KCKŽ županija

Svečanosti su uz brojne goste prisustvovali i predstavnici jedinica lokalne samouprave, predstavnici područnih ureda Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Hrvatske knjižnice za slijepe, članovi udruga i njihove pratnje, predstavnici udruga slijepih susjednih županija i udruga osoba s invaliditetom te volonteri i prijatelji Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije.

Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Foto: KCKŽ županija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Velika čast

Tihomir Hojsak pridružio se legendarnim glazbenicima i snimao u kultnom Abbey Roadu: “Snovi se zaista ostvaruju”

Vlatko Stefanovski, kultni makedonski gitarist, njegov sin Jan Stefanovski na bubnjevima, i Tihomir Hojsak, hrvatski kontrabasist i član dua...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×