10.1 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 21. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Analiza situacije

VIDEO Sudačka komisija: Gol Hajduka je regularan, Bosec je glavom pogodio suparničku nogu
V

Podsjetimo, u 44. minuti Diallo je uzeo loptu Bosecu i dodao je Biuku, koji je zabio

Ne propustite

Sudačka komisija HNS-a objavila je analizu situacija iz 10. kola SuperSport Hrvatske nogometne lige, a među situacijama našla se i ona iz Koprivnice, odnosno drugi gol koji je Hajduk zabio Slaven Belupu.

Podsjetimo, u 44. minuti Diallo je uzeo loptu Bosecu i dodao je Biuku, koji je zabio, a upitno je bilo je li Diallo napravio prekršaj kada je udario nogom Boseca u glavu. Sudačka komisija procijenila je da je Čulina bio u pravu što je pustio igru.

– U kontranapadu momčadi Hajduka igrač br. 5 prvi je jasno odigrao loptom i proslijedio ju svom suigraču br. 27 koji je postigao pogodak. Nažalost, domaći branič br. 13 je pokušao odigrati loptu glavom koju je spustio, ali je zakasnio i pogodio suparničku nogu. Sudac je bio u vrlo dobroj poziciji, analizirao situaciju kao normalan kontakt s riskantnim pokretom domaćeg igrača i normalnom igrom gostujućeg igrača. Sudačka komisija podržava ovakvo tumačenje ne dosuđujući slobodan udarac za ovaj izazov. Sudačka komisija podsjeća na VAR protokol koji očekuje OFR kada sudac napravi jasnu i očitu pogrešku u četiri slučaja:

1. Pogodak/nema pogotka
2. Kazneni udarac/nema kaznenog udarca
3. Izravni crveni karton (ne drugi žuti karton/drugu opomenu)
4. Pogrešni identitet (kada sudac opomene ili isključi pogrešnog igrača momčadi koja je skrivila prekršaj) – pojasnili su iz komisije.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Velika čast

Tihomir Hojsak pridružio se legendarnim glazbenicima i snimao u kultnom Abbey Roadu: “Snovi se zaista ostvaruju”

Vlatko Stefanovski, kultni makedonski gitarist, njegov sin Jan Stefanovski na bubnjevima, i Tihomir Hojsak, hrvatski kontrabasist i član dua...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×