18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 28. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Velika opasnost

U podravskoj općini upozorili poljoprivrednike: Za blato na cesti kazne i do 660 eura!
U

Posebno je zabranjeno "nanositi zemlju, blato, kamenje i otpadni građevinski materijal". 

Ne propustite

Vrijeme je intenzivnijih poljoprivrednih radova, svjesni su toga i u Općini Legrad pa su na svojim stranicama upozorili sve poljoprivrednike neka pripaze na odredbe komunalnog reda. Ističu kako je legradski kraj također poznat po brojnim poljopdjelcima i velikom broju poljoprivrednih vozila. Svjesni su da pojedini vozači ne poštuju prometne propise ni komunalni red, što dodatno ugrožava sigurnost svih sudionika u prometu.

Vrijeme i uvjeti dodatno povećavaju rizik od prometnih nesreća, a tome osobito pogoduje iznošenje blata na kolnik na kotačima traktora prilikom izvođenja poljoprivrednih radova. Ovakav neodgovoran način postupanja u prometu do krajnjih granica povećava rizik od događanja prometnih nesreća i to onih s najtežim posljedicama – poručili su u Općini.

blato na cesti
Ovo ne želimo gledati na cestama // Foto: Općina Legrad

Ponovili su kako za neuklanjanje blata s kotača postoje kazne po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama. Ne ukloni li vozač blato s kotača, predviđena je novčana kazna u iznosu od 132,72 eura. Tolika kazna je i za one s lošim gumama, propisanim uređajima za upravljanje i zaustavljanje te uređajima za spajanje vučnog i priključnog vozila. Dodaju i kako je člankom 65. Odluke o komunalnom redu Općine Legrad zabranjeno na javne površine ostavljati ili bacati bilo kakav otpad ili ih onečišćivati. Posebno je zabranjeno “nanositi zemlju, blato, kamenje i otpadni građevinski materijal”.

– Novčanom kaznom u iznosu 663,66 eura kaznit će se za prekršaj pravna osoba ako se ne pridržava odredaba članka 65. ove Odluke, a s 132,72 eura kaznit će se fizička osoba koja učini prekršaj iz stavka 1. ovoga članka – navode u Općini Legrad.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Incident

Velika tučnjava u Koprivnici ispred poznatog dućana: “Izvukli su čovjeka i počeli ga mlatiti, cipelariti!”

Veliki sukob maloprije se dogodio na parkiralištu ispred koprivničkog Pevexa. Kako doznajemo, više osoba verbalno se i fizički sukobilo ispred...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×