14.4 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 28. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Đurđevac

Gradi se pješačka staza koja će spojiti grad s Čepelovcem, Janči: Ovo je jedan od ključnih projekata za razvoj turizma
G

Osigurat će se infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti te će se pozitivno utjecati na zadržavanje stanovnika u našim prigradskim naseljima, pojasnio je gradonačelnik.

Ne propustite

Grad Đurđevac veliku brigu ulaže, između ostalog, i u povezivanje svojih prigradskih naselja. Tako su u tijeku radovi na izgradnji pješačke staze koja će spojiti Vinogradsku ulicu u Đurđevcu s Planinskom ulicom u Čepelovcu.

Kako su poručili iz đurđevačke Gradske uprave, riječ je o radovima koji se obavljaju nakon što je zamijenjena podzemna infrastruktura u sklopu radova na Aglomeraciji.

Naši obronci Bilogore skrivaju oko 2.000 klijeti…

Trenutno traju radovi na postavljanju rubnjaka nakon čega slijedi priprema za asfaltiranje. Nakon što se staza asfaltira i završi uredit će se i okolne zelene površine. Dužina staze bit će tri kilometra, a širina oko 1,5 metara. Na ovoj dionici predviđena je i izgradnja pješačkog mosta preko obuhvatnog kanala.

– Radi se cjelokupna infrastruktura na području naših prigradskih naselja pa su tako uz cijevi za vodu i odvodnju, položeni i kablovi za internet te cijevi za plin. Nova staza još je jedan korak naprijed ka boljem prometnom povezivanju grada Đurđevca sa svim našim prigradskim naseljima, ali i s vinogorjem. Naši obronci Bilogore skrivaju oko 2.000 klijeti, a mi smo se time već pozicionirali kao jedna od poželjnih destinacija na kontinentalnom dijelu Hrvatske. Izgradnja ove staze jedan je od ključnih projekata za razvoj ovdašnjeg turizma – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Dodao je kako će se ovim projektom postići i značajno podizanje kvalitete života stanovnika prigradskog naselja Čepelovac.

– Osigurat će se infrastrukturni uvjeti za unapređenje gospodarskih aktivnosti te će se pozitivno utjecati na zadržavanje stanovnika u našim prigradskim naseljima, ali i na razvoj turizma te povećanje smještajnih kapaciteta – zaključio je.

Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Foto: Grad Đurđevac
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super joj stoji

Prošetala špicom kao da je izašla iz filma, ovaj modni komad mogu nositi samo odabrani

Postoje oni modni komadi koji svima odmah zapnu za oko jer su jednostavno zanimljivi, cool i ne može ih...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×