18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 28. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Je li moguće?

UZNEMIRUJUĆE Sklonište: Imamo snimku u kojoj pijani mještanin seksualno zlostavlja psa
U

Kako tvrde, u romskim naseljima svakodnevno stradavaju psi.

Ne propustite

Stravičan događaj zbio se u romskom naselju Kuršanec u Međimurju, javili su iz Skloništa za životinje Prijatelji.

Jučer smo ponovo svjedočili stravičnom događaju u romskom naselju Kuršanec gdje je mladu kujicu pregazio i teško ozljedio kombajn. Saznalo se kasnije da je imala i „vlasnika“ kod kojeg je i njezino štene koje ne želi predati u sklonište jer „djeca plaču“. Koje će vjerojatno živjeti jednako mizeran život kao i ona, prljav, pun parazita, tražeći vodu u lokvama poslije kiše i hranu bačenu na zemlju te će lutati naseljem čim odraste i više ne bude zanimljiva igračka toj istoj djeci, u potrazi za hranom, vodom i zaklonom – rekli su iz Udruge.

Nažalost, to nije ni najgore. Kako tvrde, u posjedu su doista gnjusne i zastrašujuće snimke nasilja nad životinjama iz istog naselja.

Ovo se dogodilo samo nekoliko dana nakon što je do nas došla snimka u kojoj pijani stanovnik naselja seksualno zlostavlja psa. Nismo o tome pisali jer nam se sve skupa već i gadi. Pas je kod nas, policija odrađuje svoje, nadamo se da će i DORH – navode.

Kako tvrde, u romskim naseljima Međimurja svakodnevno stradavaju psi.

– Iako se od 2018. godine provodi projekt zbrinjavanja pasa iz romskih naselja pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a kojeg provodi Sklonište za životinje Prijatelji Čakovec u suradnji sa stručnim službama, stanovnici romskih naselja i dalje dovlače pse u naselja koje zanemaruju, ne cijepe, ne čipiraju, ne liječe, koji se dalje razmnožavaju, a pomaka nema jer ova država to dozvoljava – zaključuju Prijatelji životinja.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđevac

Gradi se pješačka staza koja će spojiti grad s Čepelovcem, Janči: Ovo je jedan od ključnih projekata za razvoj turizma

Grad Đurđevac veliku brigu ulaže, između ostalog, i u povezivanje svojih prigradskih naselja. Tako su u tijeku radovi na izgradnji...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×