18.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 28. listopada 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Završena druga faza investicije

Podravka nastavlja s investicijama u sunčane elektrane, Dalić: Održivo poslovanje je jedini način na koji kompanije mogu opstati
P

Sljedeća faza investicije u sunčane elektrane uključit će i novoizgrađeni logističko-distributivni centar u Koprivnici

Ne propustite

Podravka je, sukladno Strategiji održivog poslovanja, završila drugu fazu investicije u sunčane elektrane.

Time je dovršena implementacija projekata za izgradnju i opremanje sunčanih elektrana Grupe Podravka u Koprivnici, Varaždinu i Dugopolju, kao i ona u Mariboru. Investicija je vrijedna oko 5 milijuna eura i sufinancirana sredstvima Modernizacijskog fonda, navode iz kompanije. Ukupno je u 2024. u Grupi Podravka instalirano dodatnih 9.158,2 kW s ukupno 21.883 fotonaponska panela te dodatnom godišnjom proizvodnjom od 9.131.310 kWh električne energije. Time ukupno instalirani kapaciteti svih sunčanih elektrana Grupe, nakon prvih dviju završenih faza investicije, iznose 12.995,2 kW s 33.244 ugrađenih panela, što znači da Grupa Podravka trenutno proizvodi 12.920.842 kWh električne energije godišnje. Rezultat jest i smanjenje emisija CO2 za više od dvije tisuće tona.

Foto: Podravka

– Održivo poslovanje više nije opcija već jedini način na koji kompanije mogu opstati i biti uspješne. Drago mi je da smo u predviđenom roku dovršili i drugu fazu projekta izgradnje sunčanih elektrana i time nadogradili prvotnu investiciju iz 2022. godine. Osim ekonomskih benefita koje donosi, važno je da na ovaj način pozitivno djelujemo na okoliš, sukladno svojoj strategiji održivog poslovanja – rekla je predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić prilikom obilaska sunčane elektrane u Koprivnici.

Sljedeća faza investicije u sunčane elektrane uključit će i novoizgrađeni logističko-distributivni centar u Koprivnici. Završetak treće faze očekuje se tijekom sljedeće godine, a njome će se, kao i prethodnim dvjema, dodatno smanjiti troškovi električne energije na razini cijele Grupe Podravka.

Podsjetimo kako je za prvu fazu investicije – projekt najveće integrirane sunčane elektrane u Hrvatskoj, Podravka je još prošle godine dobila prestižnu nagradu Hrvatskog energetskog društva „Hrvoje Požar“ u kategoriji za realizirani projekt racionalnog gospodarenja energijom i unapređenje okoliša.

Foto: Podravka
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Đurđevac

Gradi se pješačka staza koja će spojiti grad s Čepelovcem, Janči: Ovo je jedan od ključnih projekata za razvoj turizma

Grad Đurđevac veliku brigu ulaže, između ostalog, i u povezivanje svojih prigradskih naselja. Tako su u tijeku radovi na izgradnji...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×