12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

”Uglovnica”
"

Ne propustite

Nasuprot današnje uglovnice na Trgu bana Josipa Jelačića, nekad Trgu republike, stajala je, i danas stoji, jedna druga uglovnica. A na mjestu današnje uglovnice bila je kuća obitelji Loborec, u kojoj je osnovan prvi narodnooslobodilački odbora u Koprivnici.

Kuća nasuprot stoji tu više od stoljeća. I danas je tamo trgovina, a nekad je bila prodavaonica mješovite robe nekadašnje Poljoprivredne zadruge. Taj naziv trgovine, Poljoprivredna zadruga, dugo se zadržao, stariji Koprivničanci pamte ga i danas, a možda pamte i Jelen sapun na reklami sa slike. Jelen sapun bio je sapun – za pranje rublja. Znate ono: uzmete rifljaču i tarete mokru košulju sapunom Jelen i dok je operete – kao nova je. Slika je snimljena šezdesetih godina prigodom reportaže o zapuštenim izlozima i trgovinama.

Prisjećamo se da se tih godina u produžetku trga, s desne strane zgrade, kroz haustor dolazilo u – policijsku stanicu. Tamo smo prijavljivali kad nam je netko ukrao bicikl.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×