33.5 C
Koprivnica
Subota, 27. srpnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Zbog kršenja zakona Skupina radnika Podravke podnijela tužbu Županijskome sudu
Z

Ne propustite

Istoga dana Davor Vrbek je izabran za predsjednika RV-a, dok bi Martinka Marđetko – Vuković trebala predstavljati radnike u NO-u

Zbog kršenja odredbi Zakona o radu u postupku izbora Radničkoga vijeća i nelegitimnog rada Vijeća, Skupina radnika Podravke d.d. na čelu s ovlaštenim predstavnikom Matijom Hlebarom podnijela je tužbu Županijskom sudu u Varaždinu, Stalnoj službi Koprivnica.

Skupina radnika traži poništenje izbora za Radničko vijeće održanih 23. ožujka, a istovremeno su podnijeli i prijedlog za privremenu mjeru zabrane djelovanja Radničkog vijeća izabranog na istim izborima.

– Smatarmo da Radničko vijeće izabrano na nedavnim izborima nema pravni legimitet i odlučili smo angažirati odvjetnika Damira Barišića i podnijeti tužbu Županijskome sudu. O tim poduzetim pravnim radnjama obaviješteni su ostali članovi Radničkog vijeća koji su se jutros okupili na konstituirajućoj Sjednici. Naime, naših osam izabranih članova jutros je došlo na tu sazvanu Sjednicu i nakon što su im prenijeli obavijest o pravnom postupku, istu su i napustili – objasnio je Matija Hlebar te dodao kako ovim činom ne žele opstruirati rad Radničkog vijeća, već da se ono na dobrobit svih radnika pridržava svih zakona i propisa.

– Borimo se za Podravku i Podravkaše. Radnici su nam na održanim izborima sa 980 glasova dali povjerenje i moramo se boriti za pravdu – zaključio je Hlebar.

S obzirom da se radi o predmetu hitne naravi, Skupina radnika očekuju vrlo brzu odluku suda, a glavno ročište sazvano je već za 15. travnja u 11 sati.Skupina radnika očekuje brzu odluku Županijskoga suda // foto: Ivan Brkić

Napomenimo kako je na konstituirajućoj Sjednici, održanoj u petak ujutro, za predsjednika Radničkog vijeća ponovno izabran PPDIV-ov Davor Vrbek, za njegovog zamjenika Marijan Slukić, dok bi Martinka Marđetko – Vuković trebala biti nova predstavnica radnika u Nadzornom odboru. Ksenija Horvat na to je mjesto podnijela ostavku.

Ukoliko sud odluči u korist Skupine radnika, sve odluke donesene na Sjednici, neće biti pravovaljane.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Vruća subota

FOTO/VIDEO Vruću koprivničku špicu zagrijale ljetne odjevne kombinacije

Visoke temperature u nisu zaustavile mnogobrojne građane da prijepodnevne sate provedu u središtu grada. Zrinski trg u Koprivnici tako je...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×