12.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
DRUGI KOLOSIJEK

Potpisan ugovor o rekonstrukciji i izgradnji pruge težak 1,254 milijarde kuna
P

Ne propustite

Krajem prošloga tjedna u središnjici HŽ Infrastrukture u Zagrebu potpisan je ugovor o rekonstrukciji postojećeg i izgradnji drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci, vrijedan 1,254 milijarde kuna, od čega je 85 posto financirano iz EU sredstava.

Svečanosti potpisivanja, uz prvog potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Tomislava Karamarka i ministre, prisustvovao je i gradonačelnik Križevaca Branko Hrg.

Radove će izvoditi zajednica ponuditelja koju čine hrvatske tvrtke DIV d.o.o., Dalekovod d.d. i Zagreb-Montaža d.o.o. Početak radova planira se u ljeto 2016., a svi radovi trebaju biti dovršeni 2020. godine.

Nakon obnove postojećeg i izgradnje novog kolosijeka te obnove križevačkog kolodvora, vlakovi će moći voziti brzinom od 160 km/h. Uz brzu cestu i novu brzu prugu Križevci će postati prometna žila kucavica ovog dijela Hrvatske, rečeno je na skupu.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×