9.9 C
Koprivnica
Subota, 27. travnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
Maraton na dva kotača

Koprivnica ovoga vikenda postaje glavna biciklistička destinacija
K

Ne propustite

Ako već niste bili, dođite kako biste vidjeli jednu od najboljih staza u Hrvatskoj, koja obiluje vrlo atraktivnim single trackovima, malim uskim šumskim puteljcima koji su neki od najljepših dijelova brdskog biciklizma, kaže Siniša Herman, predsjednik BK Rotor.

Koprivnički biciklistički klub Rotor, zajedno s Gradom Koprivnica, ovoga će vikenda ugostiti zaljubljenike u biciklizam iz cijele Hrvatske, ali i regije. Dvodnevna biciklistička manifestacija izvrsna je prigoda za rekreativce, željne druženja i dobroga provoda, ali i za ozbiljne profesionalce. Prijave za obje utrke još uvijek su u tijeku, a već do sada skupilo se 90 posto prošlogodišnjeg broja uzvanika.

Program počinje u subotnje prijepodne, točnije u 11 sati, biciklijadom pod nazivom ‘Biciklom na Jagnjedovečku legendu’. Utrka kreće iz centra Koprivnice, a duga je 25 kilometara.

Prilika je to za promociju lokalnih turističkih destinacija, ali i izvrstan dodatni sadržaj za sve bicikliste. Po završetku utrke predviđen je ručak u jagnjedovečkom Sunčanom selu, a u večernjim satima na rasporedu je i Bikeparty, odnosno druženje s najpoznatijim hrvatskim biciklistima i podizanje brojeva za nedjeljnu utrku.

Glavni događaj vikenda, XCM Koprivnica, odnosno brdsko-biciklistički maraton, krenut će u nedjelju u 10 sati, također s glavnog gradskog trga. Utrka je podijeljena na dvije staze. Staza A duga je 75 kilometara, uz 1600 metara uspona, dok je staza B 20 kilometara kraća te sadrži 400 metara manje uspona.

Rezultati profesionalnih biciklista bodovat će se za XCM kup Hrvatske.

– Nakon odličnih povratnih informacija, jedino što nam je preostalo bilo je da se utrka boduje. Prošle smo godine imali vrlo veliku posjećenost rekreativaca pa smo sada uspjeli sve to spojiti – rekao je predsjednik BK Rotor Siniša Herman.

XCM Koprivnica 2015 // Foto: Mario Kos
XCM Koprivnica 2015 // Foto: Mario Kos
Pretprijave traju do četvrtka navečer, a konačno se zatvaraju u subotu, 7. svibnja, u 12 sati.

– Ako već niste bili, dođite kako biste vidjeli jednu od najboljih staza u Hrvatskoj, koja obiluje vrlo atraktivnim single trackovima, malim uskim šumskim puteljcima koji su neki od najljepših dijelova brdskog biciklizma – kaže Herman.

Nedjeljnu utrku neće pokvariti ni mogućnost kiše, a iz biciklističkog kluba pozivaju i sve građane da podrže natjecatelje i sudjeluju u popratnim sadržajima.

U sklopu nedjeljne utrke u centru Koprivnice bit će i poligon za djecu, a Lino će nagrađivati one koji ga svojim biciklom savladaju.

– Za druženje i zdrav život rezultat nije bitan – zaključio je predsjednik BK Rotor Siniša Herman.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Svečana sjednica

Prekrasna Mirjana i ovog puta oduševila, jedan odjevni komad odjeće posebno se istaknuo

Ove srijede Križevci su slavili rođendan. Tako su brojni uzvanici iz ormara izvukli prekrasne modne kombinacije. Ravnateljica koprivničkog Doma zdravlja, Mirjana...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×