13.7 C
Koprivnica
Subota, 4. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Komunalac otvorio vodocrpilište Lipovec
K

Ne propustite

Osim vodocrpilišta Lipovec novost je i prirodna izvorska voda„Leda“ koja se u budućnosti namjerava plasirati na tržište kao stolna voda

Povodom obilježavanja 53. godišnjice svog postojanja i rada, GKP Komunalac je u srijedu svečano otvorio novo regionalno vodocrpilište Lipovec. Otvoreno vodocrpilište ima regionalni značaj od interesa za Hrvatsku što znači da je riječ o crpilištu izuzetne kvalitete vode, a u prilog tome ide i rješenje Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja koje je izdalo potvrdu da se prirodna izvorska voda pod nazivom „Leda“ može prodavati na hrvatskom tržištu.

Nešto više o samome vodocrpilištu rekao je prvi čovjek Komunalca Josip Pobi.

– Prva ispitivanja i istražne radnje krenule su još prije dvadesetak godina, no kako je došlo ratno vrijeme ona su prekinuta i cijeli ovaj projekt jedno je vrijeme stajao pod upitnikom. 2004. godine odlučili smo krenuti dalje i napravljen je zdenac dubine 130 metara koji ima izdašnost od 120 do 130 litara u sekundi. Ukupna cijena ove investicije je 7,4 milijuna kuna, od čega je Grad koprivnica dao nešto više od dva milijuna kuna, a ostatak su dale Hrvatske vode – objasnio je predsjednik Uprave Josip Pobi.Simboličnim pritiskom na gumb, vodocrpilište je u rad pustio Mršić // foto: Ivan Brkić

Otvaranju vodocrpilišta nazočio je i koprivnički gradonačelnik Zvonimir Mršić koji je tom prilikom rekao kako je ovo crpilište bogatstvo koje treba sačuvati i štititi od zagađenja.

– Ovo je veliko vodno bogatstvo kojeg Koprivnica ima i treba ga čuvati i štititi od zagađenja, a upravo mi jedini u Hrvatskoj pružamo uslugu pročišćavanja u ovako velikome stupnju i kvaliteti. Riječ je o velikome potencijalu kvalitetne vode i ova će investicija pružiti dodatnu mogućnost građanima Koprivnice, ali i okolice da doista piju vodu koja je kvalitetnija od velike većine onih koje se mogu kupiti u trgovinama. Isto tako, ovo je vodocrpilište važan projekt i zbog toga što se njime otvara strateška rezerva za budući regionalni vodovod cijele SZ Hrvatske – rekao je Mršić.

Na domjenku u Hotelu predstavnicima Komunalca uručena su priznanja o kvaliteti // foto: Ivan BrkićVodocrpilište Lipovac određeno je kao regionalno vodocrpilište koje će osigurati potrebe pitke vode cjelokupnog županijskog vodoopskrbnog sustava kao i susjednih, vodom deficitarnih područja. Upravo zbog velike kvalitete i stigla je ideja da se voda u budućnosti ponudi na tržištu kao stolna voda pod nazivom „Leda“.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Modni kutak

Prekrasna djevojka “zaustavila vrijeme” u centru grada, zebrasti uzorak nije nas ostavio ravnodušnima

Ova simpatična plavuša hrabro je odabrala ovu gotovo pa ljetnu haljinu. Ovaj zebrasti uzorak odličan je izbor za šetnju...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×