12.6 C
Koprivnica
Petak, 3. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Porin za najbolju jazz glazbu u Koprivnici
P

Ne propustite

Skladba ‘Kolo’ Jazziane Croatica, ansambla u kojem sviraju i dva Podravca, osvojila je Porin za najbolju jazz skladbu. Ona je nastala zajedničkim snagama svih članova, uz želju promocije hrvatske glazbe i to s elementima jazza, objasnio je Koprivničanac Vojkan Jocić.

– Korišten je jedan segment, jedan motiv poznate Gotovčeve opere ‘Ero s onoga svijeta’, ‘Kolo’. Uzeli smo taj motiv i napravili jednu skladbu, svi zajedno, znači Borna Šercar, koji je sigurno najzaslužniji za sve to, koji je pokrenuo taj sastav i zvao sve nas ostale, a tu su još i Ante Gelo na gitari, ja na saksofonu, Tihomir Hojsak na kontrabasu i Zvjezdan Ružić na klaviru, rekao je Jocić.

 

Kameni kipić uručen im je na nedavnoj dodjeli diskografske nagrade Porin Classic u zagrebačkoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Izvor: Radio Koprivnica

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Upravo

FOTO Sudar Mercedesa i Škode na poznatom koprivničkom raskrižju, policija je na terenu

Prometna nesreća dogodila se maloprije na raskrižju Starogradske ulice i Ulice kraljice Jelene u Koprivnici. Kako doznajemo, sudarili su se...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×