22.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 6. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Premijerka Kosor otvorila radove na remontu pruge Križevci – Koprivnica
P

Ne propustite

Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u subotu je boravila u Koprivnici gdje je otvorila radove na dugoočekivanom remontu pruge Koprivnica-Križevci. Premijerka je u podravsku metropolu došla u pratnji ministra prometa i infrastrukture Božidara Kalmete, a u njihovom društvu još su se nalazili potpredsjednik Sabora Josip Friščić, predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Branimir Jerenić, saborski zastupnik Stjepan Milinković te Zvonimir Mršić i Darko Koren.

Pružna dionica od Križevaca do Koprivnice dugačka je 28,5 kilometara, a ugovorena vrijednost radova iznosi 230 milijuna kuna. Remont pruge financirat će se kreditnim sredstvima za koje je jamstvo dala Vlada RH, a prilikom otvorenja premijerka je naglasila kako se radi o velikom infrastrukturnom projektu.

-Ovaj projekt je dio programa gospodarskog oporavka RH jer se radi o neobično važnom potezu od luke Rijeka prema mađarskoj granici. Također, ovim projektom dodatno osnažujemo napore za završetak pregovora s EU i vjerujem da ćemo 2013. godine, kada ovi radovi budu u potpunosti gotovi, već biti jedna od članica EU – rekla je Jadranka Kosor prilikom otvorenja radova.

Radovi će započeti krajem ovog mjeseca, a završetak je predviđen 2013. godine. Izvedba počinje od Koprivnice prema Križevcima, a dok remont bude trajao putnici će se prevoziti autobusima. S obzirom na sadašnje stanje kolosijeka, najveća dopuštena brzina na toj dionici je 50 km/sat, a kada radovi budu gotovi vlakovi će voziti brzinom 140 km/sat i vožnja od Koprivnice do Zgreba trajat će 50-ak minuta.

Na pitanje o Polančecovoj izjavi Kosor je bila vrlo diskretna // foto: Ivan BrkićAko je Polančecova priča o Grbiću istinita onda mi je to odmah trebao i javiti

Nakon što je otvorila radove, predsjednica Vlade osvrnula se i na optužbe koje je Damir Polančec jučer uputio prema ravnatelju policije Oliveru Grbiću. Podsjetimo, Polančec je jučer optužio Grbića kako je upravo on predložio HDZ-u pisanje anonimnih kaznenih prijava protiv opozicijskih čelnika jer je dobivao previše prijava protiv HDZ-ovaca.

-Za mene je najzanimljivi onaj dio u kojem Polančec govori o tome kako se sastajao s bivšim premijerom i bivšim predsjednikom stranke u vrijeme kada on više nije obnašao nijednu državnu dužnost. To samo pokazuje da je postojao paralelni sustav vlasti. Ako je i bilo takvog poziva ravnatelja policije onda je to Polančec trebao odmah meni javiti i o tome me obavijestiti i za mene je pitanje zašto to nije učinjeno – prokomentirala je Premijerka te nastavila.

-Sve bi to bilo smiješno da se ne radi o pokušaju zaustavljanja borbe protiv korupcije i borbe protiv kriminala. Ta ideja očito mnoge zaokuplja, a to svakako na tragu želje da zaustave pregovore za ulazak u EU. To se neće dogoditi, mi ćemo jednakom snagom nastaviti borbu protiv korupcije i kriminala, ali i u poticanju neovisnih hrvatskih institucija da rade svoj posao u skladu s hrvatskim zakonima – zaključila je Jadranka Kosor.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Usvojena žalba

DVD nije kriv što je prigorski načelnik zapovijedao vatrogascima bez dozvole, a i nije mu bilo zabranjeno

Dobrovoljni vatrogasci iz Gornje Rijeke na prigorskom području i predsjednik društva Mario Hasanec žalili su se na sudsku presudu...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×