U Podravkinoj tvornici Kalnik počela je ovogodišnja kampanja prerade graška. Zasijan je na 180 hektara, a planirano je kako će se preraditi oko 800 tona svježeg graška što je povećanje od 15% u odnosu na lanjsku godinu.
Podravka je jedina hrvatska kompanija koja prerađuje grašak, a sve količine kompanija ima iz vlastite proizvodnje te od dobavljača iz Podravine i Međimurja.
Ovogodišnji grašak je iznimne kvalitete, optimalne tvrdoće za preradu i konzumaciju. Planirani termin prerade, koja se obavlja danonoćno u četiri smjene, bit će u iduća tri tjedna.
Podravka inače proizvodi grašak u četiri vrste pakiranja namijenjenih gastro kupcima i vjernim potrošačima koji ga koriste u svakodnevnim jelima. Osim konzerviranog graška, u Podravkinu asortimanu je i smrznuti grašak te mixevi na bazi graška.
Valja istaknuti kako je Podravkin asortiman kiselog i konzerviranog povrća zdravstveno ispravan, sirovine su kontroliranog porijekla, a proizvodi visoke nutritivne vrijednosti.