4.4 C
Koprivnica
Nedjelja, 22. prosinca 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
POČINJE KORIZMA

[ANKETA] FOTO U jedinoj koprivničkoj ribarnici usporedili smo cijene i doznali da građani preferiraju riječne ribe, jer su morske u pravilu skuplje
[

Svakako najprihvatljivija cijena je za papaline koje se prodaju po 18 kunu za kilogram, a najvišu cijenu postiže pagar koji košta 130 kuna po kili

Ne propustite

Prva srijeda nakon fašnika naziva se Čista srijeda ili Pepelnica, a označava kršćanski spomendan kojim započinje korizma. Pepelnica se tradicionalno obilježava 40 dana prije Uskrsa, ne računajući nedjelje, a odnosi se na vrijeme u kojem kršćani imaju dan pokore, razmišljanja, nemrsa i posta.

Post na Pepelnicu i Veliki petak odnosi se na prehrambene navike, a već se uvažilo pravilo da se posti putem konzumacije ribe i ribljih proizvoda.

Foto: Dino Šipuš

Tim povodom posjetili smo jedinu koprivničku ribarnicu, koja se nalazi na tržnici, i istražili koje ribe Koprivničanci i Koprivničanke najviše konzumiraju tijekom Pepelnice i Velikog petka.

– Naši klijenti u ovo vrijeme najviše kupuju riječne ribe poput šarana, soma i tolstolobika. Njihova cijena je nešto niža od cijene morskih riba, ali veliki je i broj onih koji kupuju orade, osliće, brancine, pagara, ali i hobotnice, sipe i različite školjkaše – rekao nam je prodavač.

Ako ste bili u ribarnici mogli ste se uvjeriti da cijene riba zaista variraju, pa tako za kilu tolstolobika treba izdvojiti 20 kuna, kila šarana na cijeni je od 40 kuna, a fileti soma dostižu cijenu od 50 kuna

Foto: Dino Šipuš

Morska riba u pravilu je skuplja, najvišu cijenu postiže pagar koji košta 130 kuna po kili, za kilu orade ili brancina potrebno je izdvojiti 80 kuna, jednako kao i za kilu škrpine.

Svježa hobotnica može se dobiti samo uz prethodnu narudžbu, a njena cijena dostiže 100 kuna po kilogramu, dok kila sipe košta 80 kuna.

Svakako najprihvatljivija cijena je za papaline koje se prodaju po 18 kunu za kilogram, a oslić dostiže cijenu od 60 kuna po kilogramu. Ribarnica u ponudi ima i svježi losos, dagnje, tunu, lignje, trlje i ostalu plavu ribu.

Could not load the poll.
Foto: Dino Šipuš
Foto: Dino Šipuš
Foto: Dino Šipuš
Foto: Dino Šipuš
Foto: Dino Šipuš
Foto: Dino Šipuš
Foto: Dino Šipuš
Foto: Dino Šipuš
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Radosni blagdani

FOTO Advent u Ludbregu okuplja mnoge, družili se na trgu, gledali predstavu

Centar Svijeta uvijek rado posjećujemo, a pogotovo u vrijeme blagdana i Adventa. Za pravi božićni ugođaj u Ludbregu pobrinuo...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×