Kada netko spomene pokladni utorak ili fašnik, svima nam je prva asocijacija na ukusne krafne koje dolaze u raznim oblicima, s raznovrsnim nadjevima i jestivim ukrasima.
Većina ljudi preferira klasične krafne punjene marmeladom od marelice, dok oni drugi ipak vole nešto izazovnije kombinacije krafni s čokoladnim punjenjem ili pak američku verziju s glazurom od šećera i rupom u sredini, tzv. donut.
Kakve god da krafne volite, ukusna poslastica koju su spremale naše bake u fašničko je vrijeme izrazito popularna u pekarama i velikim trgovačkim centrima koji su danas imali pune ruke posla s prodajom krafni i donuta.
Obišli smo nekoliko koprivničkih pekari i trgovačkih lanac koje prodaju krafnu, a danas se cijene s obzirom na prigodan dan kreću između 2,50 kuna za klasičnu, bez punjenja, pa do osam kuna za krafnu sa šećernom glazurom i čokoladnim ukrasima te šarenim mrvicama.
Za najpopularniji krafnu, onu punjenu s marmeladom od marelice, cijene se kreću između 3.50 i pet kuna. Unatoč ovim, možemo reći, popularnim cijenama, mnogi preferiraju isključivo domaće, kod kuće pečene krafne, po kojima danas mirišu brojne kuhinje.
Sigurno ste i vi danas barem jednu probali i zato vas u našoj anketi pitamo koju vrstu krafne najviše volite. Prazne, punjene, kupljene, bakine, nama su svakakve ukusne, a vi se odlučite za jedan od odgovora u nastavku. I naravno, dobar tek!