Na kraju dvotjednog studijskog boravka u Koprivnici, profesori i studenti Državnog sveučilišta Arizone spremni su pokazati zainteresiranoj javnosti svoju viziju održive poljoprivredne proizvodnje u Koprivničko-križevačkoj županiji. Prezentacija će se održati u Sunčanom selu Jagnjedovec 116, u četvrtak, 26. lipnja s početkom u 17 sati.
Kako učiniti proizvodnju hrane isplativom za proizvođače, povoljnom za lokalno gospodarstvo i neškodljivom za okoliš, a potrošačima osigurati zdravu, svježu i kvalitetnu hranu u novim klimatskim uvjetima? Na ova pitanja serijom intervjua s raznim dionicima te proučavanjem dostupne literature pokušala je odgovoriti skupina američkih profesora i studenata koji od 14. lipnja borave u Koprivnici.
Na prezentaciju, daljnji razgovor i kušanje „hrane za budućnost” pozvani su svi sudionici projekta, te zainteresirani građani. Američki znanstvenici svoja će konačna izvješća dostaviti Gradu Koprivnici, svom lokalnom partneru u ovom projektu do kraja srpnja.
Preporuke i smjernice bit će upućene i svim ostalim sudionicima koji su pomogli i sudjelovali u ovom projektu, a to su Podravka d.d., Poljoprivredna savjetodavna služba Koprivničko-križevačke županije, Udruga Kopriva, GKP Komunalac, Upravni odjel za gospodarstvo Koprivničko-križevačke županije, obiteljska poljoprivredna gospodarstva Hrženjak, Vrgoč, Tonklin, Panić, Miklošić, Smiljanić, Popović i Hladnić te Goran Šafarek, Hrvoje Petrić i Matija Hlebar.