14.1 C
Koprivnica
Utorak, 5. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
napokon

DOZNAJEMO Dobre vijesti za studente, menzu preuzima iskusan koprivnički ugostitelj: Za početak uvodimo ručak i večeru, kafić će na red doći kasnije
D

Ministarstvo je diglo cijene za 20 posto, tu su najam za kunu i subvencionirane režije, više se toga ponudilo iako je i dalje to na granici isplativosti, ali nadam se da će funkcionirati, kaže Kišiček

Ne propustite

Sa Sveučilišta Sjever napokon stižu dobre vijesti kada je u pitanju prehrana studenata. Kako stvari stoje, studentski prosvjed ipak neće biti potreban, jer je na treći natječaj za preuzimanje studentske menze pristigla jedna ponuda i to koprivničkog ugostiteljskog objekta Katarza.

Danas će biti donesena odluka o odabiru i pokrenuta procedura kako bi se restoran otvorio.

– Problem je riješen i menza će uskoro biti otvorena – kratko je poručio Mario Tomiša, prorektor Sveučilišnog centra Koprivnica na Sveučilištu Sjever.

Restoran Katarza u vlasništvu je Tihomira Kišičeka, koji u ugostiteljstvu ima gotovo tri desetljeća iskustva. Pred njima je zahtjevna procedura rješavanja minimalnih tehničkih uvjeta za pokretanje studentskog restorana.

– Javili smo se, jer se u ovom krugu natječaja dosta toga razjasnilo. Ministarstvo je diglo cijene za 20 posto, tu su najam za kunu i subvencionirane režije, više se toga ponudilo iako je to i dalje na granici isplativosti, ali nadam se da će funkcionirati – kaže Kišiček koji navodi kako se za studente ništa neće promijeniti.

IMG
Foto: Sanjin Bojić

Ministarstvo definira jelovnike, a studentima će se nuditi dvije do tri vrste obroka dnevno.

– Vidjet ćemo što ćemo s kafićem. Ima još otvorenih pitanja što moramo, što ne, teško je u kratkom roku sve staviti u pogon. Važno da za početak provedemo ono najosnovnije, neki raniji ručak, odnosno gablec od 9 ujutro i kasna večera oko 17-18 sati – najavljuju iz Katarze.

Kišiček objašnjava da je zarada na gablecu koji košta 22,60 kune minimalna.

– Vi ga doslovce toliko trebate i platiti, a zarada je samo ovaj višak od 20 posto koji daje Ministarstvo, iako na kraju, dok platite ljude to bude nula. Bit ćemo oprezni, otpadne li nam samo jedna od tih stavki možemo zatvoriti restoran, jer nema isplativosti – kaže te dodaje kako će najteže možda u ovom trenutku biti riješiti pitanje radne snage.

– Imamo neke rezerve i ima nas malo više u restoranu tako da očekujemo da ćemo uspjeti. Treba nam petero ljudi. Ako se bude išlo na dvije smjene moguće i više, no potrudit ćemo se da uspijemo kako bi restoran otvorili na radost i veselje studenata nakon blagdana Sveta tri kralja – najavio je Tihomir Kišiček.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Strateški dokument

FOTO Županija kreće u izradu socijalnog plana, Koren: Prednjačimo u broju socijalnih programa

U prostorijama županije danas je održana početna konferencija projekta Izrada socijalnog plana Koprivničko-križevačke županije, koji za cilj ima doprinijeti...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×