15.7 C
Koprivnica
Nedjelja, 3. ožujka 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
podnesena žalba

Dva desetljeća muljala da je bila u izvanbračnoj zajednici s poginulim braniteljom i lažno uprihodila 1,3 milijuna kuna pa dobila uvjetnu kaznu, tužitelji traže zatvor
D

Pritom je imala pomoć voditeljice područne jedinice u Odjelu hrvatskih branitelja, koja je prikrivala njezine mutnje radnje

Ne propustite

Dvije vremešne muljatorice, koje su na temelju prijevare, odnosno lažnog predočavanje uprihodile 1,3 milijuna kuna braniteljske mirovine, ipak bi mogel određene dio života provesti iza rešetaka.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici prije tjedan dana podnijelo je žalbu na prvostupanjsku presudu Općinskog suda u Koprivnici, kojom su 67-godišnjakinja i 63-godišnjakinja proglašene krivima, ali su dobile uvjetnu kaznu zatvora. Ta presuda je izrečena krajem 2020. godine, kada je 67-godišnjakinja, koja je uprihodila 1,3 milijuna kuna, dobila godinu dana uvjetnog zatvora s kušnjom na tri godine, a 63-godišnjakinja, koja joj je omogućila da dobije toliku svotu, kažnjena je s 10 mjeseci uvjetnog zatvora i rokom kušnje na godinu dana.

– Žalba je podnesena zbog odluka o kaznama jer državno odvjetništvo smatra kako uvjetne osude nisu primjerene sankcije s obzirom na razdoblje od 20 godina kontinuiranog kriminalnog postupanja i visine protupravno stečene imovinske koristi te je predloženo da se okrivljenice osude na bezuvjetne kazne zatvora – navode tužitelji.

Inače, optužena 67-godišnjakinja muljala je punih 20 godina, točnije od 1994. do 2014. godine.

– Na temelju lažnog predočavanja tvrdila je da je živjela u izvanbračnoj zajednici s poginulim hrvatskim braniteljem te ishodila da joj se nepripadno isplaćuje obiteljska invalidnina i obiteljska mirovina, čime se protupravno okoristila za više od 1,3 milijuna kuna – piše u presudi.

Veliku ulogu pritom je odigrala 63-godišnjakinja, inače voditeljica područne jedinice u Odjelu hrvatskih branitelja.

– Ona u srpnju 1998. godine nije pokrenula postupak za poništenje rješenja o pravu na obiteljsku invalidninu iako je primila pravomoćno rješenje suda, kojim je utvrđeno kako između 67-godišnjakinje i poginulog branitelja nije postojala izvanbračna zajednica. Navedeno je rješenje održala na snazi, a u rujnu 2002. godine izdala je lažnu potvrdu da je 67-godišnjakinja bila izvanbračna supruga poginulog branitelja i time omogućila da joj se nepripadno isplaćuje obiteljska mirovina – navode.

Iako su im zbog svega toga prijetile višegodišnje kazne zatvora, križevačke muljatorice izvukle su se s uvjetnim kaznama, no ako prođe žalba tužitelja, dio umirovljeničkih dana provest će u zatvoru.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Prekršaj u cestovnom prometu

Unatoč svim izrečenim zabranama, gospodin (53) ponovno sjeo za volan, plavci ga zaustavili u Križevcima, a sada je u zatvoru

Jedan 53-godišnjak oglušio se na sve zabrane koje su mu izrečene i ponovno je sjeo za volan. Sve mu se...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×