Znate li kako tu hranu čuvati i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje?
Rijetki su oni kojima nije ostalo blagdanskih delicija u frižideru. Ali, znate li kako tu hranu čuvati i koliko dugo da ne predstavlja opasnost za vaše zdravlje?
Evo nekoliko naputaka:
– Puretina i šunka – uklonite meso s kostiju pa ga stavite u duboko zamrzavanje gdje može stajati čak tri mjeseca. Savjetujemo da na paketiće stavite datum kako bi se kasnije lakše snašli.
– Morski plodovi i riba – ako se radi o kozicama ili jastozima, ogulite ih i stavite u zamrzivač, bit će sigurne za jelo tri mjeseca. Ako želite sačuvati ribu, najprije je odvojite od kostiju.
– Kolači – višak slastica stavite u hermetički zatvorenu posudu pa ga tek tada zamrznite. Tako neće izgubiti vlagu i bit će kasnije ukusan za jelo. Na primjer, kolači s glazurom će u zamrzivaču trajati oko tri mjeseca, a suhi mogu i dulje.
– Sir – mekane sireve omotajte masnim papirom, nikako plastičnom folijom, jer će tako trajati dulje. Tvrdi sirevi mogu biti u plastičnoj foliji ili hermetički zatvorenoj posudici.
Izvor: 24sata.hr