Članice Udruge žena iz Kloštra Podravskog jučer su sudjelovale u projektu TZ područja Dravski peski Zaboravljeni recepti s područja Dravski peski.
Iako je bio blagdan Tijelova, članice su si dalo puno truda i pripremile brojna fina jela naših baka i djedova. One su odlučile pripremiti cjelodnevni domaći meni, ono što su naši stari jeli od jutra, do mraka. Iz TZ područja Dravski peski im se od srca zahvaljuju na domaćinstvu, vrlo ugodnom druženju i prefinoj hrani. Podršku projektu svojim dolaskom dao je i načelnik Općine Kloštar Podravski Siniša Pavlović.
U subotu se projekt nastavlja, a jela će pripremati Udruga umirovljenika iz Podravskih Sesveta. U nastavku teksta donosimo koja su se jela spremala, a u bogatoj fotogaleriji pogledajte kako su izgledala. Recepti će biti otkriveni u kuharici.
„Kloštranski ruček“
- prežgana juva
- beli ili kukuruzni žganci sa vrhnjem
- ladnetina
- čurke
- bijela kava
„Kloštranski obed“;
- meso na saftu s krumperom
- svinjsko zalijano meso
- dinstana hajdunska kaša
- graj sa kiselim zeljem
„Kloštranska južina“;
- podravski paluvi
- zlevanka
- salenjaki
„Kloštranska večera“;
- ščipanci z vrnjem
- makvići
- lončiček mleka
Domaći kruh pogačice služili su se uz sva jela.