SKUPŠTINA

[FOTO] DVD Draganovec iza sebe ima godinu punu aktivnosti, Marseli Nemec uručeno priznanje

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić istaknuo je kako je DVD Draganovec jedno od rijetkih vatrogasnih društava u kojima, osim predsjednika Siniše Nemeca, žene vode društvo.

11:26h
0
Foto: Sonja Markić

Dobrovoljno vatrogasno društvo Draganovec jučer je održalo 26. redovnu izvještajnu skupštinu na izletištu Vidova suza u Draganovcu. Zapovjednica DVD-a Mihaela Martinjak Lončarek navela je aktivnosti društva tijekom 2019. godine.

– Zbog ostavke dotadašnjeg zapovjednika održana je izvanredna skupština u veljači, a tada je izabrano i novo vodstvo. Krajem lipnja održali smo tradicionalni Memorijali malonogometni turnir Miškec – Husnjak. Obavili smo i pasivno vatrogasno dežurstvo tijekom žetvene sezone, a 30. srpnja imali smo intervenciju uklanjanja srušenog stabla s ceste nakon nevremena te nekoliko intervencija ispumpavanja vode tijekom godine – kazala je.

Vatrogasna zajednica grada Koprivnice prošle je godine DVD-u dala opremu, odnosno vatrogasne rukavice, mlaznice, pelerine za kišu, držače, nosače za cijevi i razdjelnike. Usto, stigla je i svečana odjeća.

– Od proljeća započinjemo s pripremama ekipa za natjecanja koja su nam uslijedila. U srpnju sudjelujemo s tri ekipe djece i mladeži na Vatrogasnim igrama u Žiškovcu gdje smo osvojili srebrne i brončane medalje. U kolovozu smo na mokrom kupu u Kunovcu sudjelovali s tri ekipe. Žene B osvojile su prvo mjesto, muška mladež peto, a muška djeca sedmo mjesto. U rujnu smo na gradskom natjecanju sudjelovali s pet ekipa i dva suca. Ekipa žene B osvojila je prvo mjesto, žene A treće mjesto, muška mladež treće mjesto, muška djeca četvrto mjesto i muška A ekipa četvrto mjesto. Na županijskom natjecanju za mladež muška mladež osvojila je peto mjesto, a na županijskom natjecanju za odrasle ekipa žene B osvojila je treće mjesto te su se tako plasirale na državno natjecanje – navela je M. Martinjak Lončarek.

Foto: Sonja Markić

Sudjelovali su u zajedničkim vježbama, zaključivši godinu darivanjem djece povodom Nikolinja.

– I dalje ćemo raditi na edukaciji mještana, organizirati malonogometni turnir, sudjelovati na vježbama i u svim drugim aktivnostima unutar VZG-a. Pripremat ćemo se i za nastup na državnim natjecanju, iako još uvijek ne znamo hoće li se održati – tvrdi zapovjednica čiji je DVD zahvalan Gradu Koprivnici, VZG-u te članovima.

Novi časnici prve klase i ispitani vatrogasci primili su priznanja, a posebno, za deset godina rada u društvu dobila je Marsela Nemec.

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić istaknuo je kako je DVD Draganovec jedno od rijetkih vatrogasnih društava u kojima, osim predsjednika Siniše Nemeca, žene vode društvo.

– Ponovno se i u krizi zbog koronavirusa pokazalo koliko zajednici znače dobrovoljni vatrogasci. U pripremi nam je rebalans gradskog proračuna i unatoč tomu što će se puno toga promijeniti, izdvajanja za vatrogastvo podići ćemo za dodatnih 15.000 eura, a vjerujem da će dio toga doći i u DVD Draganovec – kazao je Jakšić, uz koga su pohvalu DVD-u uputili i zapovjednik VZG-a Hrvoje Blažeković te predsjednik Ivan Golubić.

čitam...