FOTO Ena i Izabela oduševila rapsodijom okusa, gastronomski događaj Rana jesen bio je pun pogodak
F
Bilo je tu gljiva, bundeva, kestena, jela od jesenskih namirnica, ali i neka jela na koja mnogi možda nisu navikli, kao što su Kimchi, ukiseljeno povrće, sourdough domaći kruh, te napitak Kombucha, čaj koji ima izrazito ljekovita svojstva
Koprivničanke Ena Čulić i Izabela Andrašić danas su u Koprivnici održale jedan poseban nedjeljni ručak.
Novi je to gastronomski koncept koji se održava na koprivničkim Zajedničkim eko vrtovima pod nazivom Rana jesen, a ideja cijelog koncepta je da to bude opušteno, neformalno druženje uz fine jesenske plodove u sklopu kojeg će ljudi probati i nešto novo.
Kako je nastala ideja?
Ena je zimu provela na jednom od svojih putovanja, točnije u Meksiku, gdje je imala priliku pripremati ručak u džungli i tamo je zapravo došla na ideju da se tako nešto prezentira i u Koprivnici. Svoju je ideju predložila prijateljici Izabeli koja je poznavateljica vina i veliki gurman i tako su krenule u realizaciju.
Bilo je tu gljiva, bundeva, kestena, jela od jesenskih namirnica, ali i neka jela na koja mnogi možda nisu navikli, kao što su Kimchi, ukiseljeno povrće, sourdough domaći kruh, te napitak Kombucha, čaj koji ima izrazito ljekovita svojstva.
Dio hrane pripremile su kod kuće, a dio se pripremao na samoj lokaciji, tako da je sva poslužena hrana bila topla i svježe pripremljena.
Interes za ovu super ideju je bio velik, a mi vam donosimo tračak atmosfere.
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).