2.4 C
Koprivnica
Petak, 22. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
popularan proizvod

FOTO Jednostavno smo morali stati u križevačkoj pekari da nam otkriju recept hrenovke u tijestu, koju su vjerojatno probali svi koji su onuda prošli
F

Ova pekara ima 15 zaposlenika, što noćnih, što dnevnih. Svi imaju besplatne gablece. Kažu kako imaju stalne radnike te da su sad već svi zajedno obitelj.

Ne propustite

Idemo li u šoping, na izlet ili pak kod liječnika u Zagreb nezaobilazno stajalište je ono u Križevcima i to u svima poznatoj pekari.

Tamo smo uz miris pečenog kruha zatekli nasmijane kćeri Anđe Kajtazi, vlasnice pekare. Marija Pintač je direktorica i ispričala nam je obiteljsku priču o poslovnom uspjehu.

– Tata je otvorio ovu pekaru prije 34 godine, on je duša ovoga prostora, ali ovim su se poslom moji preci bavili oduvijek. Duga je to tradicija, a naša lokacija puno nosi, no kvaliteta proizvoda ipak je glavni razlog naše popularnosti – rekla je ova simpatična gospođa.

Recept za njihov najpopularniji proizvod, hrenovku u tijestu, koju smo svi barem jednom probali tajan je. No, Katarina Kavalin, jedna od kćeri, koja je i poslovođa, podijelila je s nama da je recept vrlo jednostavan te da su svi njihovi proizvodi bez aditiva.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

– Hrenovka u tijestu najprodavanija je, ali odlično idu i obični slanci i burek. Puno dolaze putnici koji su na proputovanju, ali i Križevčani. Ljudi koji redovito dolaze iz Koprivnice govore nam da će nam u svom gradu naći lokaciju da preselimo radnju – ispričala nam je vesela Katarina.

S obzirom na to da se pekara nalazi na samoj cesti, ispred je imala parkiralište koje su im Hrvatske ceste oduzele.

– Zbog blizine semafora rekli su nam da se ljudi ovdje ne mogu parkirati, zbog toga je i promet malo pao – požalile su se one.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Sestre su se prije dvije godine bacile i u renovaciju, te je stoga prostor pekare sada moderno uređen, a svakodnevno rade i na poboljšanju kvalitete svojih proizvoda.

– Na dnevnoj bazi radimo procjenu koliko je čega potrebno idući dan. Već imamo praksu koliko će se i što prodati određeni dan – kažu nam one.

Ova pekara ima 15 zaposlenika, što noćnih, što dnevnih. Svi imaju besplatne gablece. Kažu kako imaju stalne radnike te da su sad već svi zajedno obitelj.

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

Kroz smijeh nam je Marija ispričala kako joj je vrlo simpatično bilo kada joj je prijateljica rekla da je na plaži u Brelima čula jedan bračni par kako pričaju o prefinim hrenovkama u tijestu iz križevačke pekare.

Tamo smo sreli i Viktoriju Ćetojević iz Koprivnice, a kupila je, naravno, hrenovku u tijestu i kiflu sa sirom.

– Vrlo sam zadovoljna i često ovdje kupujem – rekla je ona.

 

Foto: Matija Gudlin
Foto: Matija Gudlin

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Uskoro velika obljetnica

Eminentni znanstvenici govorili o povijesti Eparhije, nagodinu međunarodni skup

U Križevcima se održao znanstveni skup pod nazivom „Križevačka eparhija. Povijest, kultura, nasljeđe“ kojem je cilj obraditi bogatu povijest...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×