Kako pripremiti efektne i slasne ružice od lisnatog tijesta s jabukama, a koje se peku u pećnici do 20 minuta na 170 stupnjeva, naučili su članovi Udruge Mali princ i time zapravo krenuli s aktivnostima u još jedan novi program.
Zahvaljujući financiranju Zaklade Hrvatska za djecu od 9.986,62 eura, kreće se s programom Kuhača Malog princa, u sklopu kojeg će se provoditi kuharske i slastičarske radionice, pripreme slastica i glavnih jela našeg podravskog kraja.
– Kuhaču u ruci držat će naši članovi, djeca i mladi s intelektualnim teškoćama, odnosno upravo će oni pripremati gastronomske delikatese kojima se Podravina može pohvaliti. U pripremi pojedinih jela i slastica pomoći će im i stručnjaci angažirani da ih upute u sve tajne pojedinog recepta – rekla je njihova terapeutkinja Ana Ređep.
Upravo ih je ona prva poučila kako pripremati efektne, slasne i slatke ružice od lisnatog tijesta s jabukama.
Uz to je najavila da će sav kulinarski trud biti objedinjen u posebnoj kuharici gdje će predstaviti gastronomsko bogatstvo Podravine, odnosno sve ono što su djeca i odrasli polaznici Malog princa naučili na gastro-radionicama.