5.2 C
Koprivnica
Nedjelja, 22. prosinca 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
Vrijedan doprinos

FOTO Na promociji knjige “Kaj so jeli” uživalo se u biranim tradicionalnim jelima đurđevačke i podravske gastronomije
F

Odlukom da Gradska knjižnica, kao gradska ustanova, bude nakladnik knjige zadovoljan je i gradonačelnik Hrvoje Janči

Ne propustite

U Restoranu i pivnici Stari grad predstavljena je knjiga o jelima i gastronomiji đurđevačkog umirovljenika, strastvenog sakupljača recepata i ljubitelja kuhanja, dipl. ing. Miljeka Grgaca pod naslovom „Kaj so jeli“.

Odlukom da Gradska knjižnica, kao gradska ustanova, bude nakladnik knjige zadovoljan je i gradonačelnik Hrvoje Janči.

– Grad Đurđevac cijeni sve one koji čuvaju i drže do naše tradicije, a ova je knjiga uvelike obogatila đurđevačku i podravsku etno-gastronomiju i uz to pojasnila povijesne izvore njenih temelja koje je autor istražio – naglasio je Janči.

Božica Jelušić ocijenila je da će Grgaceva knjiga, s 200-tinjak izvornih recepata, biti vrijedan doprinos i turističkoj gastro ponudi Grada Đurđevca. Iznenađenje autoru priredile su članice Udruge žena grad Đurđevca, koje su mu poklonile svoj gastro suvenir, „Cocel z pogačom“.

– Vjerujemo da je pogača z oreji, koja je u vašoj knjizi, jednako dobra kao i naša koju smo mi istražile i zaštitile i koja je na listi nematerijalne kulturne baštine Grada Đurđevca i Đurđevačke Podravine pri Ministarstvu kulture i medija RH – rekla je Ljubica Dobravec, dopredsjednica Udruge žena grada Đurđevca.

Uz zahvalu Gradu Đurđevcu, obitelji i suradnicima, autor je rekao da je ova knjiga zapravo homage svim ženama koje su i u proizvodnji i pripremanju hrane oduvijek imale prevažnu ulogu uz napomenu da je kuhinja đurđevačke Podravine jednostavna, nutritivno vrijedna, bazirana na sezonskim i namirnicama sa seljačkog domaćinstva, te da ovdje još ima izvrsnih jela za istraživanje i zaštitu.

– Raduje me što je Grad Đurđevac prepoznao moj 50-godišnji trud u sakupljanju i čuvanju naše gastro baštine, te da su neka od starinskih jela već postala gastro brend i na jelovniku su Restorana i pivnice Stari grad – zaključio je autor.

Poslužena su i birana jela, a uz to, svi prisutni na izložbi počašćeni su i knjigom.

Promociju je vodila Bernarda Ferderber, v.d. ravnateljice Gradske knjižnice, koja je uz TZ grada Đurđevca u sklopu programa „Jesen u Đurđevcu“ bila i organizator promocije.

Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Foto: djurdjevac.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Ti dani u godini

Mislite pucati petarde i vatromet? Pogledajte što i kada smijete…

Pred nama su ti dani u godini kad pojedinci odluče svoje veselje upotpuniti pirotehnikom. Ako baš ne morate, radi...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×