gostovanje u županiji

FOTO Sjajni đurđevački karatisti gostovali kod župana Korena, Ema Juričić: Želim da što više mladih dođe u karate i makne se od tehnologije

Đurđevčani su stigli u jakom sastavu predvođeni predsjednikom Karate kluba Ivanom Juričićem u društvu dvije sjajne Eme, Juričić i Čorba. Bilo je tu još puno polaznika Karate kluba koji su izazivali divljenje s obzirom na dob. 

11:00h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Đurđevački karate klub posljednjih godina broji sjajne uspjehe, a kulminacija se dogodila posljednjih tjedana. Prvo je sredinom studenog Ema Juričić osvojila naslov kadetske državne prvakinje, a klupska kolegica Ema Čorba osvojila je brončanu medalju na netom završenom prvenstvu Balkana ista Ema osvojila je brončanu medalju u kategoriji iznad 54 kilograma.


Mateja Prevedan je osvojila sjajno peto mjesto, dok je Ema Juričić na netom završenom prvenstvu Balkana osvojila naslov ekipne kadetske prvakinje i broncu u kategoriji iznad 54 kilograma. Sjajnim rezultatima klub je ‘natjerao’ župana Darka Korena da ugosti delegaciju kluba u svojim prostorijama.

Đurđevčani su stigli u jakom sastavu predvođeni predsjednikom Karate kluba Ivanom Juričićem u društvu dvije sjajne Eme, Juričić i Čorba. Bilo je tu još puno polaznika Karate kluba koji su izazivali divljenje s obzirom na mlađahnu dob.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

– Jako mi je drago da ste danas ovdje, za to postoje opravdani razlozi. Mislim da sportove ne treba dijeliti na velike i male. Svakog čovjeka mora radovati ova slika ovdje, ta slika govori da se djeca trebaju od najmanjih nogu usmjeravati u sport. Čestitam vam na sjajnim uspjesima i hvala na trudu i radu koji ulažete. Danas nije lako voditi klub koji je ovako masovan i uspješan – rekao je župan Koren.

Predsjednik Ivan Juričić zahvalio se cijeloj Županiji na pozivu i naglasio kako su od 2012. godine osvojili oko 1200 medalja, od čega 30 državnih naslova. Tom prilikom županu Korenu poklonio je prigodan poklon za uspomenu.

Foto: Jurica Karan

– Rezultati koje postižemo su nam više nego odlični. Trenutno u klubu brojimo 40-ak članova, imamo tri trenera. Djeca u klubu imaju od 5 do 15 godina, relativno smo mlad klub i ulažemo u najmlađe. Svi u klubu stvarno su vrijedni, dolaze na treninge, odlični su učenici. Lijepo je vidjeti jednu mladost koja vrijeme provodi u sportu danas kada su djeca puno za računalima – izjavio je Ivan Juričić.

Predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković istaknuo je da je jako sretan uspjesima kluba i kako Zajednica nastoji pomoći kad god može, unatoč ograničenim sredstvima.

– Hvala što ste prepoznali naš trud i rad. Htjela bih da se to pročuje u Hrvatskoj i u svijetu da što više mladih dođe u karate i makne se od tehnologije, kako ste već rekli, i da krenu u zdraviji život – kratka i jasna bila je Ema Juričić, sjajna karatistica.

U društvu župana Korena bili su njegovi zamjenici Darko Sobota i Ratimir Ljubić, pročelnica ureda Službe župana Melita Ivančić, predsjednik Gradskog vijeća Željko Pintar, pročelnica Ana Mušlek i Predsjednik županijske Zajednice sportova Stanislav Lovković

čitam...