Pripremljeno je oko 1000 porcija i prema interesu i reakcijama naših sugrađana vidi se da je fiš uspio. Ekipa radi na trgu od šest sati ujutro da bi obroke počela dijeliti u 11 sati, kaže Petak.
Već tradicionalna Fišijada u suorganizaciji Sportskog ribolovnog kluba Koprivnica i Grada, održana je danas na glavnom gradskom trgu povodom božićnih blagdana.
Tajnu dobroga fiša i koliko je porcija podijeljeno ispričao nam je predsjednik kluba Ivan Petak.
– Pripremljeno je oko 1000 porcija i prema interesu i reakcijama naših sugrađana vidi se da je fiš uspio. U njemu dominira šaran, a unutra su i štuka, tolstolobik i patuljan. Ekipa radi na trgu od šest sati ujutro da bi obroke počela dijeliti u 11 sati – kaže Petak te nadodaje kako je priprema za kuhanje počela još dva dana ranije.
Naime, bilo je potrebno očistiti veliku količinu ribe te narezati 60 kilograma luka.
– Nekoliko je bitnih elemenata dobroga fiša – kvalitetna riba, dobar temeljac iz još nekoliko vrsta riječne ribe te jako kvalitetna paprika – ispričao nam je predsjednik kluba koji kaže kako je priprema fiša komplicirana, ali da je na njemu radio vrlo dobar kulinarski tim.
Iako je oko ogromnog kotla iz kojeg se pušilo vladao popriličan interes, čini se da su niske temperature, ipak, izvukle nešto manje građana na fiš nego protekle godine.