Danas je u zgradi Sveučilišta Sjever u Koprivnici održana konferencija za medije u organizaciji Udruge Bolje sutra i predstavnika Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u Koprivnici.
Na spomenutoj konferenciji članovi Udruge Bolje sutra predstavili su rezultate vezane za suradnju sa studentima Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever koja se ostvarila u sklopu prošlogodišnje manifestacije Božićna bajka, a na kojoj su studenti koprivničkog sveučilišta zajedno s članovima Udruge prezentirali i prodavali proizvode od koprive po kojima je Udruga poznata.
– Ideja o suradnji s Udrugom bolje sutra stigla je od Karle Križaj, studentice druge godine Prehrambene tehnologije na Sveučilištu Sjever, koja je stupila u kontakt s predsjednicom Udruge Marijom Mraz. Ideja je bila da na neki način studenti pomognu kao volonteri u prodaji proizvoda u prikupljanju priloga. Moram reći da smo sretni zbog suradnje i u budućnosti ćemo još više angažirati studente da se uključe na ovakve hvalevrijedne akcije – istaknuo je Bojan Šarkanj, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u Koprivnici.
Na tiskovnoj konferenciji predstavnici studenata i profesora volontera uručili su prikupljena sredstva predsjednici Udruge Mariji Mraz i to u iznosu od 1460 kuna, a osim same donacije ova aktivnost je imala i dodatnu vrijednost u kojoj su građani dobili informacije o koprivi kao dodatku u prehrani koji može blagotvorno djelovati na ljudsko zdravlje.
– Hvala lijepa studentima Sveučilišta Sjever koji su se uključili u akciju koja je nama od silnog značaja. Bilo je izuzetno lijepo vidjeti da se studenti trude i pomažu našim članovima koji su kao što znate i sami, često zbog svojih razlika distancirani od društva i socijalnih programa. Bilo nam je veliko zadovoljstvo raditi s vama i nadam se da ćemo u budućnosti još više surađivati na obostranu korist i zadovoljstvo – rekla je Marija Mraz, predsjednica Udruge bolje sutra.
Na konferenciji su prisustvovali predsjednica Udruge Bolje sutra Marija Mraz, pročelnik Odjela za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever Bojan Šarkanj, studentica i začetnica ideje o suradnji Karla Križaj te profesorice Marija Kovač i Dunja Šamec.