vrijedan projekt

FOTO Svečano potpisan ugovor o obnovi zgrade MUP-a, Lacković: Ovo je dokaz da mislimo ozbiljno i da ćemo napraviti sve zacrtano

Projektom se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije preko 50%.

12:51h
0
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

Muzej grada Đurđevca ugostio je danas svečano potpisivanje ugovora koji se tiče energetske obnove upravno-poslovne zgrade (bivša zgrada MUP-a) u centru grada. Bivša zgrada policije nalazi se u samom centru grada, a trenutno je neučinkovita zbog energetski neučinkovite stolarije, brojnih staklenih površina i zastarjelog sustava grijanja.

Osnovni cilj projekta je ostvarenje značajnih financijskih ušteda povećanjem energetske učinkovitosti te smanjenje potrošnje energije. Projektom se predviđa zamjena i popravak krovišta, izrada toplinske vanjske ovojnice zgrade, ugradnja nove stolarije, zamjena i modernizacija sustava rasvjete te uvođenje centralnog sustava grijanja čime se očekuje ušteda energije preko 50 posto.

– Preduvjeti za ovo ostvareni su još prošle godine kad je osigurano preseljenje policije u prostore JVP-a. Nakon toga je zamišljeno da se zgrada potpuno obnovi i da u njoj budu, osim gradskih službi, i ostale službe za rad s građanima da bi oni to mogli obaviti na jednom mjestu, u centru grada. Zgrada će biti napravljena u vizualnom stilu inkubatora s kojim će činiti jednu cjelinu. Sve ovo dio je studije koja je napravljena prije pet godina u vrijeme Željka Lackovića. Prateći studiju mijenjamo vizuru grada. Vjerujem da ćemo u ljeto iduće godine imati preseljenje u ovu, obnovljenu zgradu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči i pohvalio gradske službe zadužene za provedbu projekata.

Izvođač će biti Bistra d.o.o. Predsjednik tvrtke Krešimir Habijanec otkrio je detalje radova i kako će nova neto površina biti 1160 kvadrata. Tom prilikom se zahvalio Gradu Đurđevcu na povjerenju. Rok završetka radova jest 200 kalendarskih dana.

Foto: Jurica Karan
Željko Lacković // Foto: Jurica Karan

Ono što dokazuje ovaj projekt jest to da se u Đurđevcu ozbiljno misli i ozbiljno radi. Ovaj projekt zahtijevao je niz drugih aktivnosti koje su dovele da se može zgrada privesti funkcionalnoj svrsi, smještaju gradskih i ostalih službi. Trebalo je dogovoriti i premjestiti kompletnu policiju i djelatnike u novi prostor, trebalo je složiti uvjete za izmicanje trafostanice i uvjeriti sve one službe da isplaniraju svoje buduće poslovanje u ovoj zgradi. Vjerujemo da će izvođač ponovno pokazati stručnost i sposobnost. Sadašnji djelatnici Grada rade u uvjetima ispod svake razine, vjerujem da će gradonačelnik i svi djelatnici nastaviti s misijom da Đurđevac promoviraju u jedan europski gradić. Ovo je dokaz da mislimo ozbiljno i da ćemo napraviti sve što smo zacrtali u svom programu – izjavio je predsjednik Gradskog vijeća i saborski zastupnik Željko Lacković zahvalivši se i ministru Božinoviću i Štromaru na pomoći kod preseljenja policije.

Ukupna vrijednost projekta 7.420.747,61 kuna, a EU sufinanciranje projekta iznosi 2.326.047,25 kuna.

Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Krešimir Habijanec // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Hrvoje Janči // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Silvija Lukačin // Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan
Foto: Jurica Karan

 

Loading...