Križevčanka Tena Marijanović za sebe može reći kako je ostvarila jednu od velikih životnih želja. Nakon dugo promišljanja i rada za druge odlučila uzeti stvari u svoje ruke, te je otvorila obrt, pa sada izrađuje ukusne slastice.
Dođete li u njenu radionicu teško da će vas zaobići prezentacijski tanjur s kolačima, a nas su dočekali mađarica, voćni kolač sa šumskim voćem, cvjetići s Nutellom, kokos salama, orah kiflice i medena pita.
– Oduvijek me privlačio svijet kuhanja, vidjela sam se u tome, pa kad bi nekome bio rođendan, unaprijed bih planirala što ću peći. Uvijek sam ja bila ta koja je izrađivala torte i kolače, a najviše sam pažnje posvećivala ukrašavanju – kaže Tena.
Završila je Hotelijersku školu, te se nakon toga zaposlila u struci, ali kako kaže osjećala je da to nije posao za nju. Nakon nekoliko godina našla se u prilici raditi u struci koja je i njen današnji posao.
– Nakon stjecanja iskustva, imala sam onaj početni strah vezan i uz financije i kako će to sve ići, ali uz neke potpore koje su mi se pružile kao mogućnost, shvatila sam da moram ići u tom smjeru – govori.
Samouka je, a osim konkretnog radnog iskustva u proizvodnji slastica, oduvijek je voljela pratiti koji su trendovi i biti upućena u sve što se novo pojavljuje.
– Uvijek sam htjela nešto više, nisam to radila samo da bih radila, već stvarno s velikom voljom – kaže Tena.
Slastice izrađuje isključivo po narudžbi, za različite proslave poput vjenčanja, rođendana, krštenja, pričesti, a najviše uživa u izradi dekoracija.
– Radim torte, kolače i slastice za slatki stol, što je sada jako popularno. U izradi poštujem želje kupaca, ali uvijek tu ima i malo moje kreativnosti koju dodajem na to – kaže Tena.
Kao najteži dio posla ističe kada kupci žele identičnu tortu nekoj koju su vidjeli na internetu, jer kako kaže, njih je teško replicirati i uvijek nešto ispadne drugačije.
– Ja sama svoju tortu teško mogu točno replicirati, volim da je svaka posebna i na neki malo drugačiji način ukrašena – kaže Tena koja je svoju radionicu otvorila nedaleko samog središta Križevaca.
Kupila je potrebnu opremu i aparate, a sada je to mjesto u kojem kreira svoje slastice i uživa u poslu koji radi.
– Interes za slasticama je velik, otvorenje je bilo nekoliko tjedana prije Božića, tako da sam uhvatila dobar period. Posao se dobro nastavio i nakon toga – zadovoljna je Tena.
Kako nam kaže zbog povećanja posla pojavila se i potreba za dodatnim zapošljavanjem, pa sada ima jednu djelatnicu.
– Velika podrška u mom radu je i suprug Goran, uz čiju sam pomoć i pokrenula posao, a takva podrška puno znači – kaže nam.
Planira otvoriti i Instagram profil na kojem će dijeliti fotografije svojih torti i kolača, no za sada zasebnu slastičarnicu ne planira otvarati.
– Nikad se ne zna, ali za sada radim ovdje i uživam u poslu koji volim – zaključuje Tena.