Učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi profesori i stručni učitelji iz Obrtničke škole Koprivnica povodom Dana jabuka u četvrtak su organizirali izložbu jabuka.
Na prigodnom štandu u školskom hodniku prikazani su različiti proizvodi od jabuka kao što su prirodni sokovi, ocat, kašice, kolači, tonik za lice i čips, a posebno su atraktivne bile ušećerene jabuke na štapiću.
Uz proizvode su izloženi i recepti za njihovu izradu, a na štandu je provedena i anketa o konzumiranju ovoga voća.
U izradi dekoracija u obliku jabuke (podmetača, stabala, pregača, broševa i poklon-kutija) sudjelovali su učenici 1. g i 2. g razreda zanimanja pomoćni kuhar i slastičar i pomoćni cvjećar sa svojim stručnim učiteljima i asistentima, dok su učenici 2. h i 3. h razreda zanimanja kuhar i konobar sa svojim stručnim učiteljima ispekli kolače i štrukle od jabuka.
Osim obilježavanja Dana jabuka, učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi mentori iz Obrtničke škole Koprivnica tjedan dana prije sudjelovali su na 5. Aronia cupu.
Cilj ove smotre učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola je promicanje zdrave funkcionalne hrane, a ove joj je godine tema bila sljubljivanje pjenušca s delikatesnim vegetarijanskim zalogajima i delikatesnim slatkim zalogajima.
Na smotri, koja se održala u prostorima Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, prisustvovala je 21 škola. Učenici zanimanja kuhar Lana Horvat i Dragutin Draganić te zanimanja konobar Stefan Hum i Damir Radojčić pod vodstvom svojih mentorica stručnih učiteljica Ksenije Sedlanić, Blaženke Barčanec i Andrijane Manojlović iz Obrtničke škole Koprivnica predstavili su se vegeburgerima, kukuruznim cvjetovima s prosom i batatom, tortom od buče, otmjenim kuglicama te mousseom od šampanjca.
Škola je za sudjelovanje osvojila pehar, a učenicima su uručene zahvalnice.