5.5 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 4. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
osnovna škola sokolovac

FOTO Učenici pokazali svoja kulinarska umijeća u priremi zdravih obroka
F

Na projektni dan učenici su željeli pokazati i svoja kulinarska umijeća pa su, ovisno o uzrastu, pripremali manje ili više zahtjevna jela. Tako su se mogli kušati medenjaci, energetske pločice, sok od jabuke, smoothije od voća i povrća, jabuke u šlafroku, voćna salata i salama, ali i pomalo zaboravljena jela od žitarica - kukuruzni i bijeli žganci, prosena i heljdina kaša te pogača s čvarcima.

Ne propustite

Osnovna škola Sokolovac uključila se u međunarodni projekt pod nazivom Mi jedemo odgovorno u kojem sudjeluje devet zemalja Europske unije.

Na početku, učenici su se svima predstavili kratkim programom kojim su pokazali kako o okolišu brinu i razmišljaju kroz igrokaz, recitacije i pjesme, a predstavljen je i kratak film koji su snimili članovi eko odbora škole o tome zašto se u školsku kuhinju uveo jedan bezmesni dan tjedno. Nakon programa uslijedile su radionice u nekoliko grupa.

Učenici su od početka školske godine radili na različitim projektima i aktivnostima, a glavni cilj bio je promišljati o hrani koju jedemo i kupujemo te kako ono što jedemo utječe na globalni, ali i lokalni okoliš.

Na projektni dan učenici su željeli pokazati i svoja kulinarska umijeća pa su, ovisno o uzrastu, pripremali manje ili više zahtjevna jela. Tako su se mogli kušati medenjaci, energetske pločice, sok od jabuke, smoothije od voća i povrća, jabuke u šlafroku, voćna salata i salama, ali i pomalo zaboravljena jela od žitarica – kukuruzni i bijeli žganci, prosena i heljdina kaša te pogača s čvarcima.

– Učenici su se zaista potrudili svega pripremiti dovoljno da svatko tko želi može i probati svako jelo. Važno je da su i učenici zadovoljni onime što su napravili, zainteresirano su probavali sva pripremljena jela, čak i ona koja im na prvi pogled i nisu bila primamljiva. Nadamo se da će barem nešto od svega toga uvrstiti u svoju svakodnevnu prehranu, a i općenito više promišljati o onome što jedu te kako jesti raznovrsno, kvalitetno, zdravo i održivo. Ako smo u tome uspjeli, cilj projekta je u potpunosti ostvaren – rekli su u školi.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

užas

FOTO/VIDEO Upravo! Još jedna teška prometna nesreća

Teška prometna nesreća, još jedna u nizu dogodila se maloprije na semaforu na križanju Marofske i ulice Frana Galovića. Došlo...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×