Bogat program

FOTO/VIDEO Počela je velebna, nikad veća, bogatija i raznovrsnija, jubilarna 50. Picokijada, Đurđevac je prepun događanja

Iako je službeno program počeo još sredinom mjeseca, ovaj vikend sve je u punom zamahu, a cijeli grad pun je raznih događanja.

15:30h
0

Počela je 50. Picokijada, nadaleko poznata đurđevačka manifestacija, koja je ove godine u posebno bogatom izdanju.

Iako je službeno program počeo još sredinom mjeseca, ovaj vikend sve je u punom zamahu, a cijeli grad pun je raznih događanja.

Jučer tako ni kiša nije mogla omesti veselu atmosferu na natjecanju Picoki po piščoke, gdje natjecatelji pripremaju fina jela od piletine. Unatoč povremenoj kiši, kuhari nisu odustali od kuhanja, a nisu odustali ni brojni gosti koji su pod nadstrešnicama strpljivo čekali na degustaciju pripremljenih jela. Dok se sve to kuhalo i pripremalo u glazbenom dijelu publiku je zabavio i rasplesao band Plan B.

Foto: djurdjevac.hr

Domišljatost natjecateljskih jela i njihovu kvalitetu ocjenjivao je stručni žiri u sastavu Dražen Đurišević, Zlatko Sedlanić i Dražen Hodić. Posjetitelji su ovom prilikom mogli kupiti suvenir Picokijade- prigodne zdjelice u kojima su se dijelila pripremljena jela te su tako i oni mogli iskušati jela i ocijeniti svaku ekipu.

Za osvojeno prvo, drugo i treće mjesto dodjeljivao se zlatni, srebrni i brončani Picok po piščoke, te utješne nagrade ostalim sudionicima – poklon paketi Podravke kao generalnog sponzora priredbe. Nakon dugotrajnog vijećanja žiri je napokon donio odluku pa je tako prvu nagradu osvojila ekipa Gregor tim dok je drugo mjesto pripalo DVD-u Borovljani, a treće mjesto Dobrim kokama.

Đurđevac u vrijeme Picokijade nudi brojne događaje i manifestacije koje će zadovoljiti ukus i najzahtjevnijih posjetitelja, a ove godine po prvi puta organizirana je bogata enogastronomska ponuda na jednom mjestu – PODRAVINOTEKA.

Foto: djurdjevac.hr

U velikom klimatiziranom šatoru uz samu utvrdu Stari grad mogu se degustirati i kupiti vrhunski domaći proizvodi podravskih OPG-ova. Domaći mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate delicije, vrhunski ekološki med, voćna vina, Vina s peskov i brojni drugi podravski proizvodi naših vrijednih poljoprivrednika.

Polaznici dječjeg vrtića Maslačak Đurđevac i ove su godine pred oduševljenom publikom na Trgu sv. Jurja uprizorili Legendu pod nazivom Zakaj nam vele Picoki. Sve prisutne pozdravio je gradonačelnik Hrvoje Janči i predajom ključeva grada malom kapetanu označio je da Legenda može početi. Kapetan grada dao je gradonačelniku svečanu prisegu da će i ove godine obraniti grad od napada Turaka.

Foto: djurdjevac.hr

Na igralištu Osnovne škole Grgura Karlovčana održana je Noć košarke 2018., tradicionalni košarkaški turnir koji organizira KK Mladost iz Đurđevca. Na turniru je ove godine sudjelovalo osam ekipa, a u vrlo napetom i neizvjesnom natjecanju prvo mjesto je osvojila ekipa Džinovska djeca  iz Bjelovara, ekipa Svati 2019 iz Virja je osvojila drugo mjesto dok je ekipa Neznam sastavljena od članova iz Đurđevca i Molvi osvojila treće mjesto. Održano je i natjecanje u gađaju trica, a od 37 prijavljenih natjecatelja najuspješniji u 1. i 2. krugu bili su Karlo Molnar i Mateo Balatinec, koji je i pobijedio.

Foto: djurdjevac.hr

Festival Tamburaške glazbe privukao je sinoć u Đurđevac brojne posjetitelje i ljubitelje tamburica.

Prvi je zasvirao tamburaški sastav Dangube, a večer je potom nastavljena uz nastup tamburaškog sastava Svirci moji.

Bogata gastro ponuda, sajam starih zanata i domaćih proizvoda u Podravinoteci, degustacije, izložbe samo su dio bogatih popratnih sadržaja ovogodišnje Picokijade, a ovaj festival bio je odlična priprema publici za koncert Petra Graše koji je uslijedio kasnije.

Foto: djurdjevac.hr

Nakon koncerta Petra Graše publiku oduševio 3D video mapping Legende o Picokima koja je još jednom na novi i uzbudljivi način prepričana publici. Drevni Stari grad, okosnica Picokijade, privremeno je promijenio izgled, a riječ je o multimedijalnom 3D videu koji je projiciran na zidove utvrde Stari grad. Spektakularna projekcija Legende o Picokima bit će održana i sutra, nakon scenske vizije Legende i velikog vatrometa u čast Legende o Picokima.

Gepostet von Dražen Šemovčan Šeki am Freitag, 29. Juni 2018

Gepostet von Dražen Šemovčan Šeki am Freitag, 29. Juni 2018

 

čitam...