Gradonačelnica primila učenike koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj i međunarodnoj razini

07:55h
0
Uspješni učenici i njihovi mentori kod gradonačelnice Vesne Želježnjak // Foto: www.koprivnica.hr

Učenike koji su ostvarili izniman uspjeh na državnim natjecanjima i jednom međunarodnom natjecanju te njihove mentore, primile su danas u prostorijama Grada Koprivnice gradonačelnica Vesna Želježnjak i njena zamjenica Melita Samoborec.

David Emanuel Lukšić, učenik Gimnazije „Fran Galović” (4. razred) pobjednik  je na međunarodnom natjecanju „MATH – Factor” koji je u suradnji s mentoricom Marinom Furkes snimio video u trajanju od tri minute gdje opisuje „Diffie – Hellman key exchange” iz područja kriptografije.

Na državnom natjecanju iz fizike vrhunske rezultate postigli su učenici Gimnazije „Fran Galović” i to David Prelogović (4. razred)  koji je osvojio prvo mjesto i Karlo Šerbetar (2. razred) koji je zauzeo drugo mjesto. Mentor učenicima bio je profesor Ljubomir Car.

Na državnom natjecanju iz astronomije Klaudija Molnar (4. razred) osvojila je prvo mjesto u svojoj generaciji i Mateja Štefanić (1. razred) također prvo mjesto u svojoj generaciji. Mentor učenicama koje također pohađaju Gimnaziju „Fran Galović” bio je Ljubomir Car.

Učenici Obrtničke škole smjera vodoinstalater Vedran Galinec i Emanuel Senković osvojili su drugo mjesto pod vodstvom mentora Vladimira Bračka na državnom natjecanju vodoinstalatera i instalatera grijanja i klimatizacije.

Također je važno napomenuti da se David Prelogović, uspio kvalificirati u olimpijsku ekipu Republike Hrvatske iz fizike.

Na kvalifikacijski test za Olimpijadu iz astronomije i astrofizike također su pozvani i učenici: Ivan Orehovec (4. razred), Karlo Šerbetar (2. razred), Klaudija Molnar (4. razred) i Mateja Štefanić (1. razred). Tako će koprivnička Gimnazija na kvalifikacijama imati čak četvero učenika. Olimpijada će se održati od 13. do 21. srpnja u gradu Astana u Kazahstanu.

Gradonačelnica Vesna Želježnjak zahvalila se učenicima na postignutim rezultatima te istaknula važnost ulaganja u znanje, ali i potporu koju dobivaju od roditelja i profesora pa i  lokalne zajednice kako bi postigli zapažene rezultate.

Uz učenike i mentore, prijemu su prisustvovali i  ravnatelj Gimnazije „Fran Galović” Vjekoslav Robotić  te ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratko Ljubić.

Izvor: www.koprivnica.hr 

čitam...