Holy i Kosor na tribini u Križevcima o ženama u politici

09:07h
0
Detalj s tribine u Križevcima

U organizaciji Udruge za promicanje građanske političke kulture „Demokroacija” u Križevcima je održana tribina pod nazivom „Mogu li žene promijeniti hrvatsku politiku?”.


– Pred brojnom okupljenom publikom sudjelovale su bivša hrvatska premijerka i nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor te saborska zastupnica i predsjednica stranke “ORAH” Mirela Holy. Moderatorica je bila novinarka “Laudato televizije” u osnivanju Nada Prkačin, koja je nedavno na HRT-u dobila otkaz zato što je snimila istinit film o Anti Gotovini i Domovinskom ratu koji HRT nije prikazao – ističu članovi Udruge Demokracija.

Gošća Jadranka Kosor je na tribini naglasila kako svoj stav kako bi broj zastupnika u Hrvatskom saboru trebalo smanjiti na 80 te da župani danas ne mogu obnašati dužnost saborskoga zastupnika, a da bi tu mogućnost trebalo oduzeti i gradonačelnicima te načelnicima, jer ne mogu istovremeno kvalitetno obnašati  više zahtjevnih dužnosti. Istaknula je i kako se ne namjerava kandidirati na izborima za Europski parlament, kao ni na izborima za predsjednika RH, ali da će s puno energije i znanja dočekati sljedeće parlamentarne izbore.

Mirela Holy istaknula je da na predstojeće izbore za Europski parlament stranka “ORAH” izlazi samostalno, na predsjedničkim izborima će najvjerovatnije podržati aktualnoga predsjednika RH Ivu Josipovića, a da mlada stranka koju je nedavno osnovala svoje prave rezultate očekuje na sljedećim parlamentarnim izborima. Mirela Holy još je napomenula da bi Republiku Hrvatsku trebalo podijeliti na četiri regije, a da u Hrvatskom saboru neće podržati glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića u pohodu na još jedan mandat.

– Na početku tribine prikazan je dio dokumentarnoga filma o prvoj hrvatskoj političarki, HSS-ovki Mari Matočec, autorice i moderatorice tribine Nade Prkačin, koja je izrazila žaljenje što se na tribinu, barem zbog prezentacije života i djelovanja Mare Matočec, nije odazvao križevački gradonačelnik koji je i predsjednik HSS-a na nacionalnoj razini te niti jedan član križevačkoga HSS-a – kažu organizatori te dodaju kako je uvodno predsjednik Udruge „Demokroacija” Željko Picig izrazio zadovoljstvo aktivnostima Udruge od osnivanja.

čitam...