14.6 C
Koprivnica
Nedjelja, 16. lipnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
KUD Srce na Prkačijadi

Kolači s njihovog štanda razgrabili su se u manje od pola sata! Doznali smo tajnu najslasnijih prkača
K

Prkačijada je mjesto gdje možete vidjeti tradicijske recepte i tradicijski način pripreme kolača s namirnicama i receptima koji se godinama prenose s koljena na koljeno, kaže Maja Raščanec.

Ne propustite

Virovska prkačijada okupila je brojne ljubitelje slatkog, kolača, keksića i tradicionalnih poslastica. A tko ih može bolje raditi nego naše Podravke?

U KUD-u Srce iz Koprivnice za Prkačijadu su pripremili najbolje i najfinije tradicionalne kolače, a na njihovom štandu “planuli” su niti pola sata nakon otvaranja manifestacije – što i ne čudi.

Kako nam je rekla predsjednica Maja Raščanec, prkači i tradicionalna hrana samo je dio onoga čime se KUD bavi i što želi prenijeti na nove generacije.

– Čuvamo kulturnu tradiciju naše Podravine i jako nam je bitno da uz pjesmu, ples i naše tamburaše promoviramo i gastro ponudu naše Podravine – rekla nam je.

Prkačijada tu ima posebno mjesto jer se na njoj mogu vidjeti i probati brojne slastice koje se rade onako kao što su se nekada radile, s tradicionalnim sastojcima i po starinskim receptima.

prkačijada
Foto: Ivan Brkić

– Prkačijada je mjesto gdje možete vidjeti tradicijske recepte i tradicijski način pripreme kolača s namirnicama i receptima koji se godinama prenose s koljena na koljeno. Jako je važno na taj način prenijeti mladim naraštajima jer je tradicija nešto što svi zajedno moramo čuvati i ostaviti u nasljeđe budućim generacijama – smatra Maja Raščanec.

Naravno, svatko ima svoj omiljeni kolač, pa tako i ona. Iako ih ne jede mnogo, ipak su joj najdraži oni koji imaju pravi, domaći pekmez, ručno rađen.

– Ja volim kolače s domaćim pečenim pekmezom, onako kako su ga nekada po četiri-pet sati miješali na peći. Svi takvi punjeni pekmezom za mene su prava poslastica – otkrila nam je.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Super trikovi

Što s limunom koji ste ocijedili ili naribali? Ne bacajte ostatak, evo kako ga iskoristiti

Što s limunom koji ste samo djelomično iskoristili? Kad sljedeći put budete trebali naribati malo korice od limuna u kolač...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×