Srijeda navečer u koprivničkoj knjižnici i čitaonici „Fran Galović” bila je rezervirana za ljubitelje vegeterijanske hrane i one koji su o njoj nešto željeli naučiti.
Koprivničanka Slavica Čulić autorica je dviju kuharica zdrave i kreativne hrane, a u srijedu je posljednju, „Darovi prirode” predstavila pred šezdesetak zainteresiranih posjetitelja koje je upoznala i sa svojim najranijim počecima, od života na selu, inspiracije koju je u njoj probudila bakina kuhinja, preko kuhanja jela od koprive i velikog interesa za samoniklo bilje, do spontanih i kreativnih jela koja su danas zapisana u njene dvije knjige. Nakon neformalnog razgovora s knjižničarkom Josipom Strmečki, tijekom kojeg su se u pozadini „vrtjele” fotografije Slavičinih jela i gostovanja, Slavica je pokazala kako na jednostavan način pripremiti zdrav namaz od graha, nakon čega je uslijedila degustacija spomenutog namaza, domaćeg kruha, seitana, kolača sa sezonskim voćem, soka na bazi grožđa i likera od tepke. Osim što su posjetitelji mogli kupiti knjigu, pozvani su na pet različitih radionica, „Kruh naš svagdašnji”, „Iz malog nastaje puno”, „Iz bakine škrinje”, „Maštovito i fino” i „Jesenska lepeza”, koje će se održati u dogovoru sa Slavicom.