16.8 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 20. svibnja 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
iznadprosječni rezultati

Koprivnički gimnazijalci rasturili na državnoj maturi, Klara Šerbetar najbolja matematičarka u Hrvatskoj
K

Maturanti koprivničke gimnazije pozicionirali su se na rang listama na prva mjesta na 58 studijskih programa u Hrvatskoj te na druga mjesta na 42 studijska programa

Ne propustite

Koprivnički gimnazijalci izvrsno su okrunili svoj četverogodišnji predani rad i uspješno završili gimnazijsko obrazovanje. Dokazuju to iznadprosječni rezultati ispita državne mature provedeni u ljetnom roku koji pozicioniraju Gimnaziju Fran Galović među najuspješnije srednje škole u državi.

– Koprivnički gimnazijalci su obavezne ispite položili s 94% prolaznosti, dok je jedan od svojih prvih izbora i pravo upisa na višu razinu obrazovanja steklo 93% maturanta. Time je u potpunosti opravdana misija naše škole kao najbolje pripreme za tercijarno obrazovanje i život – kazao je ravnatelj Vjekoslav Robotić.

Maturanti koprivničke gimnazije pozicionirali su se na rang listama na prva mjesta na 58 studijskih programa u Hrvatskoj te na druga mjesta na 42 studijska programa.

– Pritom posebno treba pohvaliti Klaru Šerbetar, koja je napisala je ispit iz matematike na A razini sa 100 posto uspješnosti, što je najbolji rezultat u Hrvatskoj (od 28.451 pristupnika). Također, s odličnim uspjehom položila je i hrvatski jezik, engleski jezik, fiziku i informatiku. Dominik Nemčić je riješio ispit iz Engleskog jezika sa 100 posto uspješnosti. Iva Šimek je svih šest ispita državne mature, odnosno hrvatski jezik, engleski jezik, matematiku, kemiju, biologiju i fiziku položila s odličnim uspjehom.
Među najuspješnijim učenicima treba istaknuti i Mihovila Mađerića koji je petorangirani od svih pristupnika iz informatike i Lovru Klobučara. Oboje su sve ispite položili s odličnim uspjehom – pohvalio je učenike ravnatelj Robotić.

Kaže da su ovi rezultati, ujedno, i poticaj sadašnjim i novim gimnazijalcima za predani rad koji je garancija da uspjeh na kraju neće izostati.

– Gimnazija Fran Galović svojim predanim i profesionalnim radom svih profesora opravdava visoke ambicije mladih našeg grada i županije te usmjerava i profilira uspješne studente i buduće intelektualne elite na nacionalnoj razini. Rezultata ne bi bilo bez rada i truda učenika i nastavnika te suradnje roditelja i zajednice – napomenuo je Robotić.

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Dašak ljeta

Suncem okupana ljepotica očitala modnu lekciju, “špiceri” mogu gledati i učiti kako se to radi

Spajanje nespojivog - vještina koju žele mnogi, ali malo ih ima osjećaj za to. Zeleni crop top i baby ružičasta...
- Oglasni prostor -
Vnuk Produkt - PVC stolarija Prelog - Salamander

Vezane vijesti

×