tradicionalni memorijali

Ljubitelji županijskog nogometa dolaze na svoje, u Herešinu i Miklinovcu igraju se odlični turniri, pogledajte raspored

Petak, subota, nedjelja, nogometa k'o u priči

11:32h
0
ŽNL, Močile - Miklinovec
Foto: Ivan Balija

Nakon što su nogometaši drnjanskog Tomislava prošlog vikenda osvojili turnir u Starigradu, ljubitelji dobrog županijskog nogometa i ovaj će vikend doći na svoje. Naime, pred nama su dva odlična, tradicionalna turnira, koji se igraju u Miklinovcu i Herešinu. To znači da ćemo u akciji vidjeti osam klubova.

Što se tiče Miklinovca, igra se Memorijalni turnir „Jakupić-Kardoš“, u čast i sjećanje na
poginule sportaše tog kluba u Domovinskom ratu. Osim domaćeg Miklinovca, igraju još dva kluba s područja grada, Močile i Zagorec, te bregovska Mladost. Danas su na rasporedu polufinala, a turnir će u 16 sati otvoriti Zagorec i Močile. Dva sata kasnije, dakle od 18, igraju Miklinovčani i Bregovci, a večer će završiti druženjem ekipa.

Završnica turnira igra se sutra, s time da je u 16 sati na rasporedu okršaj za treće mjesto, a u 18 je veliko finale, nakon čega će se podijeliti pehari.

Danas počinje i turnir u Herešinu, koji je, također, memorijalni i koji se igra u čast sjećanja na bivše igrače poginule u ratu Darka Ozmeca, Josipa Jurenca i Sinišu Crljenicu, kao i na sve ostale prerano preminule igrače i članove Omladinca.

Igraju dva prvoligaša i dva drugoligaša, a domaćem Omladincu pridružili su se Starigrad, Mladost iz Sigeca i Fugaplast. Prvotno su trebali igrati Ivančani, no oni su odustali. Prva utakmica na rasporedu je danas u 16.30 sati, a u njoj igraju Golčani i Sigečani. Sat i 45 minuta nakon toga, odnodno u 18.15 istrčavaju Herešinčani i Starograđani.

Završnica herešinskog turnira je u nedjelju i to je dobra vijest za sve, koji žele prisustvovati i u Miklinovcu. Utakmica za treće mjesto je u 16.30, a finale u 18.15 sati. Nakon toga slijedi druženje i podjela pehara.

Pridodamo li tome i utakmicu Slavena, koji u subotu u 18.55 sati igra protiv Šibenika, ljubitelji nogometa ovog će vikenda uistinu doći na svoje.

TURNIR U MIKLINOVCU

Petak
Zagorec – Močile (16h)
Mladost (KB) – Miklinovec (18h)
Subota
Utakmica za treće mjesto (16h)
Finale (18H)

TURNIR U HEREŠINU

Petak
Fugaplast – Mladost (S) (16.30h)
Omladinac – Starigrad (18.15h)
Nedjelja
Utakmica za treće mjesto (16.30h)
Finale (18.15h)