Učenici ugostiteljskih zanimanja i njihovi mentori iz Obrtničke škole Koprivnica i ove su godine sudjelovali su na 5. Aronia cupu, smotri učenika ugostiteljskih smjerova u pripremi funkcionalne hrane i pića.
Cilj ove smotre učenika srednjih ugostiteljskih i turističkih škola je promicanje zdrave hrane, a ove joj je godine tema bila sljubljivanje pjenušca s delikatesnim vegetarijanskim zalogajima i delikatesnim slatkim zalogajima.
Na smotri, koja se održala u prostorima Ugostiteljsko-turističkog učilišta u Zagrebu, prisustvovala je 21 škola.
Učenici zanimanja kuhar Lana Horvat i Dragutin Draganić te zanimanja konobar Stefan Hum i Damir Radojčić pod vodstvom svojih mentorica stručnih učiteljica Ksenije Sedlanić, Blaženke Barčanec i Andrijane Manojlović iz Obrtničke škole Koprivnica predstavili su se vegeburgerima, kukuruznim cvjetovima s prosom i batatom, tortom od buče, otmjenim kuglicama te mousseom od šampanjca.
Škola je za sudjelovanje osvojila pehar, a učenicima su uručene zahvalnice.