Renesansni festival u Koprivnici biti će mjesto gdje će se uz parfem Urtica, premijerno i ekskluzivno moći degustirati domaći autohtoni i prvi koprivnički pjenušac ‘Urtica’.
Kada sam prije nekoliko godina započeo proces kreiranja parfema od koprive, paralelno se rađala ideja da moram uz parfem kreirati i pjenušac od koprive. Osnove spravljanja pjenušca dobivam od vrsnih vinara Sibon u Međimurju, ali s velikom napomenom i naglaskom da se upuštam u podučje koje možda neće uroditi pozitivnim ishodom – kazao je tvorac Dejan Levačić.
Bijelo autohtono vino iz Koprivnice baza je pjenušca, dok su se mladi koprivnički vinari upustili u avanturu spravljanja pjenušca u suradnji s Levačićem.
Pjenušac, koji je nastajao 16 mjeseci, ima prirodan miris i okus koprive. To je pravi ljetni, osvježavajuć, svježi pjenušac.
– Vizija i želja mi je da ovu priču nastavim razvijati upravo u Koprivnici zajedno s mladim domaćim vinarima, a sve u razvoju turističko gastronomske ponude kako u Koprivnici, tako i izvan nje. Za Badnjak pripremam pjenušac od kruške – kazao je Levačić.
Riječ je o limitiranoj ediciji od 50 boca pjenušca, nosit će ime Franky, a nastao je kao uspomena na njegovog djeda i krušku koju je zasadio prije pedeset godina.