-1 C
Koprivnica
Petak, 22. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
iskusna kuharica

Na večeri za 5 u Ludbregu Biserka očekivala desetke, a Matija joj dao tek sedmicu
N

Za glavno jelo domaćica je ponudila svinjski lungić punjen sa suhim šljivama i žgance od heljde.

Ne propustite

U popularnoj RTL-ovoj emisiji ‘Večera za 5 na selu’, u utorak navečer, iz sjeverne Hrvatske nastupila je i Ludbrežanka Biserka Zlatar.

Biserka, koja radi kao kuharica već 30 godina i prilično je ambiciozno odlučila pristupiti ‘Večeri za 5 na selu’. Gostima je ponudila tradicionalna jela, no unatoč dobrim komentarima nije osvojila priželjkivane desetke, piše RTL.

– Dolazim iz Ludbrega, ‘centra svijeta’ – rekla je ponosno te dodala kako je nekad imala namjeru da ode iz Ludbrega, ali da ju je srce tu zadržalo, a sad planira tamo ostati do kraja života.

Na pitanje kako bi samu sebe opisala, komentirala je:

– Za sebe bih rekla da sam inteligentna osoba, perfekcionista sam veliki, dobronamjerna sam… – rekla je i dodala kako je ponosna članica udruge Narcisa gdje pomaže ženama oboljelima od raka dojke, te da je pomaganje drugima ispunjava.

A otvoreno je odgovorila i na pitanje smatra li se sretnom ženom.

– Manje-više sretna žena. Bilo je momenata kad mi je otac umro, brat se utopio… Bilo je momenata, tih obiteljskih tragedija kad čovjek poklekne – rekla je Biserka otvoreno.

Domaćica Biserka dočekala je svoje goste u pratnji dvije male pomoćnice koje su za početak večere izrecitirale pjesmicu, što se svima svidjelo. Nakon aperitiva kuharica servirala je predjelo – zagorske štrukle sa sirom u kombinaciji sa špekom.

Foto: rtl.hr

– Štrukli su bili fini, možda je bilo premalo nadjeva, ali u kombinaciji sa špekom i vrhnjem je bilo fino. Od svih štrukli koje sam jela, ovi su bili za devetku, nisu bile za desetku – rekla je Sanja dok je Zvonimir prokomentirao: “Štrukli su bili fini, ali moja baka radi bolje”.

Za glavno jelo domaćica je ponudila svinjski lungić punjen sa suhim šljivama i žgance od heljde.

– Nisam još jeo šljivu u mesu, začudio sam se da to ide skupa – rekao je Zvonimir, kojem se jelo ipak svidjelo, baš kao i Ivani: “Lungić je bio odličan i više sam ga pojela nego priloga, iako su mi i žganci bili u redu”. A Matija je kratko pohvalio: “Glavno jelo mi je bilo baš bomba!”

Foto: rtl.hr

No gosti nisu uspjeli isprazniti svoje tanjure zbog, kako su komentirali, prevelikih porcija.

Biserka je za desert pripremila čokoladnu tortu sa šumskim voćem i sladoledom koji je naizgled izgledao jako privlačno i ukusno, čak i Zvonimiru koji ne voli šumsko voće.

– Razvalila si desert! – pohvalio je Matija, a Ivana je tražila Biserku da joj spakira desert za ponijeti kući dok je Sanja komentirala: “Torta je bila dobra, čokoladna, fina, bombastična, kremasta, kalorična, ali previše poslije svega…”

Kad je stigao red na ocjenjivanje, Ivana je Biserku nagradila čistom desetkom.

– Tako sam se najela predjela i glavnog jela da desert nisam mogla pojesti.

Sanja i Zvonimir dali su domaćici ocjenu devet.

– Sve je bilo super, ali malo prevelike porcije i preteška hrana slijed za slijedom.

Matija, koji je posebno pohvalio glavno jelo i desert, na kraju je dao najnižu ocjenu.

– Sedam, zato što su mi štrukli bili presuhi i prezrnati, Biserka nije bila opuštena i porcije su bile prevelike, ali sve je bilo super.

Tako je domaćica zaradila ukupno 35 bodova, a priželjkivala je četiri desetke i pobjedu.

Foto: rtl.hr
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×