U petak 8. i subotu 9. studenog u Čakovcu se po prvi put održava manifestacija Mlado Međimurje – Martinje u Čakovcu. Na njoj će se svojim mladim vinima predstaviti deset vinarija iz Gornjeg Međimurja – Cmrečnjak, Dvanajščak – Kozol, Horvat, Jakopić, Knehtl – Medenjak, Kocijan, Kunčić, Preiner, Štampar i Tomšić.
Po uzoru na svjetski poznate vinske regije Austrije i Francuske, gdje se odabrana mlada, buteljirana vina nude na tržištu samo dva do tri mjeseca nakon berbe, svoja mlada vina berbe 2019. godine moći ćete kušati na Trgu Republike u Čakovcu pod šatorom gdje nas očekuju vrhunska vina i hrana, glazba uživo i naravno – martinjski štimung.
Jela će se pripremati na tradicionalni i moderni način i to od ruku vrhunskih kuhara.
Marko Palfi, najpoznatiji chef kuhinje u Međimurju pripremit će street food varijante tradicionalnih martinjskih jela i to Black Dog (hot dog sa krvavicom, dinstanim zeljem i restanim krumpirom), Burger od bunceka i hrena te Štrudlu od patke s mlincima.U ponudi će biti i jela tradicionalne međimurske kuhinje koju pripremaju chefovi čakovečke Pizzerije Špizza Boris Pintar, Dominik Knezić i Nino Purić koji će pripremiti krvavice, pečenice, restani krumpir i dinstano zelje.
U petak uz DJ-a zabavljat će vas Edi Maružin i Banditi koji će svirati Gustafe, a u subotu DJ i Privatt bend.
Vrata velikog martinjskog šatora na Trgu Republike otvaraju se u petak od 17 sati, a u subotu od 10 sati, a zatvaraju u 1 iza ponoći.
Vina koja međimurski vinari donose u Čakovec su mlada, živahna, lepršava sa naglašenom mineralnosti te nižim postotkom alkohola. Ova su vina proizvedena od sorti rizvanac, silvanac zeleni, sauvignon, chardonnay, muškat žuti, pinot bijeli i pinot sivi.
Ove godine najbolje Martinje u Međimurje je u Čakovcu!