3.9 C
Koprivnica
Ponedjeljak, 23. prosinca 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
RIJEŠEN PROBLEM

NAPOKON Otvorena menza, studenti danas birali između tri jelovnika, Leo: Bilo je jako teško, više nismo znali što bismo kuhali, a i troškovi su bili veliki
N

Dodajmo k tome da se uz restoran otvorio i kafić u kojem su cijene prihvatljive za studentski džep pa je espresso moguće popiti po cijeni od 1 euro, kava s mlijekom koštat će vas 1,10 eura, a čaj s limunom 1,29 eura

Ne propustite

Nakon dugo iščekivanja danas je u koprivničkom kampusu otvorena studentska menza. Studenti su napokon dobili priliku hraniti se jeftino na račun države i uz predočenje studentske iksice.

Nekolicina ih je već rano prije podneva stigla u restoran, na kuhani obrok. Za jednim od stolova zatekli smo Davida i Lea, cimere i studente novinarstva koji su jedva dočekali da sjednu za stol i konzumiraju nešto što nije proizašlo iz njihove vlastite kuhinje.

David Međurečan je iz Ferdinandovca, a u Koprivnici živi četiri godine.

– Bilo je teško jer smo se, da bismo pokrili troškove hrane, morali zaposliti da bismo što manje opteretili roditelje. Bilo je i naporno jer nas je u stanu više pa se trebalo organizirati oko kuhanja, čišćenja i nabavke. Dugo smo krpali smo kraj s krajem i ovo nam je stvarno dobro došlo – pojasnio je David koji je danas pojeo pohani sir, pomfrit, kolač i salatu, a sve to platio je 86 centi.

Menza
David Međurečan // Foto: Ivan Balija

– Puno je lakše kad se za obrok izdvoji 6,5 kuna nego kad odeš u dućan gdje je svaki odlazak koštao po 100 kuna, a u košari se nije zapravo našlo skoro ništa – kazao je David.

Leo Marković rodni je Gračac u Lici prije četiri godine zamijenio za Koprivnicu.

– Uz studiranje smo morali i raditi, a onda nema poštenog vremena ni za studiranje ni za odmor ni druženje. Najgore je, pak, da nismo više imali ni ideja što bismo kuhali. Već je pala i odluka da ćemo kuhati nešto poput graha za tjedan dana unaprijed, što bi trajalo, no namirnice su strašno poskupjele pa ni to nije bilo baš neko rješenje. Jedva smo čekali da se pojavi bilo kakva menza, samo da imamo neki kompletan topli obrok s desertom i voćem, tako da smo jako sretni i jest ćemo ovdje dva do tri puta dnevno – rekao je Leo.

Menza
Leo Marković // Foto: Ivan Balija

U restoranu smo zatekli i koncesionara, vlasnika restorana Tihomira Kišičeka, koji je danas nadgledao kako se njegova ekipa snalazi pri spravljanju i posluživanju obroka.

– Danas je još malo šturo, počeli smo s tri menija, da vidimo kako će se to sve odvijati. Nudimo dva klasična menija i treći je vege, koji je danas primjerice juha, pohani sir i pomes, salata i kolač. Radimo kako je definiralo Ministarstvo. Od ponedjeljka širimo ponudu, studenti će moći birati između 10 do 15 jela po narudžbi, iako vjerujem da će većina birati ove klasične jelovnike po povoljnijoj cijeni – objasnio je Kišiček.

Restoran će raditi od 9 do 17 sati, a kako sada stvari stoje, narudžbe će zaprimati od 9 do 11 dok će njihova isporuka biti od 13 do 15 sati.

Jelovnik za idući tjedan danas je bio u izradi, a moći će se pronaći na stranici Studentskog centra Varaždin.

Menza
Tihomir Kišiček, koncesionar // Foto: Ivan Balija

Kišiček i njegovo osoblje napravili su kalkulaciju na 300 obroka dnevno.

– Što očekivati ne znam, kad odradimo ožujak imat ćemo jasnu sliku. Trenutno imamo pet zaposlenih, uspjeli smo se posložiti bez obzira na loše stanje u ovoj branši – rekao je na kraju.

Dodajmo k tome da se uz restoran otvorio i kafić u kojem su cijene prihvatljive za studentski džep pa je espresso moguće popiti po cijeni od 1 euro, kava s mlijekom koštat će vas 1,10 eura, a čaj s limunom 1,29 eura.

Menza
Foto: Ivan Balija
Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

imenovanje

Sveučilište Sjever jednoglasno izabralo novog rektora, na tu funkciju dolazi Damir Vusić

Senat Sveučilišta Sjever jednoglasno je za novog rektora u mandatnom razdoblju 2025. - 2029. izabrao prof. dr. sc. Damira...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×