Volontiraj, dobro biraj

Osnovnoškolci uz pomoć udruga Bolje sutra i Kopriva naučili sve o volontiranju

09:15h
0
Volontiraj, dobro biraj // Foto: Udruga Bolje sutra

Tko su volonteri, što rade i zašto to rade pitanja su na koje su učenicima Osnovne škole Sokolovac odgovorili članovi Koprivničke inicijative volontera i aktivista uz pomoć članova Udruge osoba s invaliditetom Bolje Sutra.

Projekt JA sam kao i Ti provodi se s ciljem senzibilizacije djece bez teškoća o osobama s invaliditetom pod nazivom Volontiraj, dobro biraj.

Predsjednik Udruge Kopriva Ivan Funtek učenicima je kroz prezentaciju uz puno fotografija objasnio što je volontiranje, gdje se mogu prijaviti za volontiranje i u kojim akcijama maloljetne osobe mogu volontirati. U drugom dijelu rad se odvijao u skupinama koje su imale zadatak opisati osobine koje volonter treba imati posebno osobine inkluzivnog volontera osobu s invaliditetom.

Volontiraj, dobro biraj // Foto:  Udruga Bolje sutra
Volontiraj, dobro biraj // Foto: Udruga Bolje sutra

Radionici je prisustvovala volonterka Udruge „Bolje sutra“ koja je učenicima pojasnila što ju je motiviralo za volontiranje. Poseban interes izazvao je podatak da je volontirala u Udruzi za zaštitu životinja a zatim u Udruzi osoba s invaliditetom. U praktičnom dijelu volonterka i članica Udruge koja je osoba s invaliditetom prezentiranje kako izgleda volontiranje u stvarnosti odnosno konkretna pomoć osobi s invaliditetom.

Istaknuto je kako volonterski rad nije plaćen, ali ima svoje prednosti. Jedno od najvažnijih osobina volontera je odgovornost u volonterskim zadacima koje se volonteru povjere.

čitam...