provodi se istraga

Pijani 22-godišnjak koji je ugasio život 41-godišnje mopedistice i majke strpan u istražni zatvor zbog utjecaja na svjedoke, prijeti mu do 15 godina

Od teških ozljeda preminula je u bolnici dan nakon nesreće

09:31h
0
Poginuli biciklist na Đelekovečkoj cesti
Ilustracija // Foto: ePodravina

Županijski sud u Varaždinu odredio je istražni zatvor 22-godišnjem mladiću, koji je u nedjelju predvečer u Hrženici skrivio prometnu nesreću nakon koje je smrtno stradala 41-godišnja mopedistica. Razlog je opasnost od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnost od počinjenja novih kaznenih djela.

Drugim riječima, prihvaćen je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva, koje je u utorak donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 22-godišnjaka, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

– Upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (preko dva promila alkohola u organizmu) i prevelikom brzinom kojom nije mogao savladati desni zavoj, pa je prešao vozilom na lijevu prometnu traku i udario u motocikl kojim je desnim rubom kolnika iz suprotnog smjera pravilno upravljala 41-godišnjakinja. Uslijed udara automobila i pada na kolnik, 41-godišnjakinja je zadobila teške ozljede od kojih je preminula idućeg dana u bolnici – stoji u dopisu.

Inače, prema pisanju nacionalnih medija, preminula Jasmina bila je i supruga, odnosno majka osnovnoškolca. Pijanom mladiću koji je ugasio njezin život prijeti višegodišnje gledanje u zatvorske rešetke. Naime, za kazneno djelo po kojemu će mu se suditi, propisana kazna zatvora je od tri do 15 godina.