Podravka pokreće dvije edukacije na temu pravilne prehrane – jednu za učenike četvrtih razreda osnovnih škola, a drugu za njihove roditelje.
Ministarstvo zdravlja je prihvatilo kriterije za izradu jelovnika koji su napravili Podravkini nutricionisti, pozitivnim ocijenilo predloženi program edukacija, dostižnost postavljenih ciljeva i njihovog mjerenja te sukladnost s Akcijskim planom prevencije prekomjerne tjelesne težine. Jelovnike je osmislila direktorica Razvoja senzorike i nutricionizma Podravke Davorka Gajari čiji će tim i održavati edukacije za djecu i roditelje.
‘Program edukacije obuhvaća dvije radionice, jedna za djecu svih četvrtih razreda, a druga za djecu tih istih razreda i njihove roditelje. Ciljevi obje radionice su poticanje sudionika na razmišljanje o svakodnevnoj prehrani, o tome što je hrana, što nam znači i kako se odnosimo prema njoj, na redovito konzumiranje školskih obroka, upoznavanje s osnovnim informacijama na deklaraciji prehrambenih proizvoda.’, pojašnjava Davorka Gajari.
‘Svjesni činjenice kako je zdrava i pravilna prehrana važna za osnovnoškolsku djecu, a prehrambena smo industrija, sasvim logičnim se nametnula ideja da kreiramo jelovnik za osnovnoškolsku djecu i na taj način ih usmjeravamo dobrim prehrambenim navikama. Podravka je oduvijek bila predvodnica trendova i stoga ne sumnjam kako će za ovaj, zdravi model prehrane osnovnoškolaca biti zainteresirane i ostale hrvatske škole.’, istaknuo je predsjednik Uprave Podravke Zvonimir Mršić.
Jedna radionica trajat će 45 min, a planirano ih je provesti po šest u svakoj koprivničkoj osnovnoj školi. Prve radionice se održavaju u Osnovnoj školi Đuro Ester.