-3.7 C
Koprivnica
Subota, 23. studenoga 2024.
No menu items!
- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -
MODERNIZACIJA PROIZVODNJE

Podravka nabavila novi stroj za Lino žitarice, od sada će ih proizvoditi dvostruko brže i kvalitetnije
P

Investicija vrijedna trideset milijuna kuna omogućit će još učinkovitiju proizvodnju i razvoj novih ukusnih Lino proizvoda

Ne propustite

Podravka ja uspješno završila trideset milijuna kuna vrijedno ulaganje u liniju ekstruder, odnosno stroj koji omogućuje proizvodnju popularnih Lino žitarica za doručak. Osim toga, uloženo je i u opremu za pakiranje u koprivničkoj tvornici Koktel peciva, što će udvostručiti kapacitet proizvodnje žitarica za doručak.

– Linija se sastoji od stroja za proizvodnju žitarica za doručak, stroja za pakiranje u vrećice, strojeva za pakiranje vrećica u komercijalne i transportne kutije te robota za paletizaciju, pojasnio je direktor sektora Proizvodnja Branimir Perković, naglasivši kako je investicija dovršena i prije prvotno planiranog roka.

Realizacijom ove investicije, Podravka je dodatno modernizirala tehnološki proces proizvodnje te osigurala pretpostavke za daljnji rast prodaje, kako postojećih, tako i novih proizvoda u kategoriji žitarica za doručak. Time je uspješno dovršena još jedna investicija koja je dio snažnog investicijskog ciklusa koji je Uprava Podravke pokrenula još prošle godine, a uključivao je optimizaciju logističkih procesa, informatičku i energetsku rekonstrukciju i modernizaciju sjedišta u Koprivnici te tehnološku modernizaciju proizvodnje.

Zadovoljstvo provođenjem investicije iskazala je i predsjednica Uprave Podravke Martina Dalić, prilikom posjete Tvornici koktela u kojoj se, zajedno s ostalim članovima Uprave, uvjerila u učinkovitost nove linije.

– Nova linija dvostruko je veće brzine od dosadašnje, a cijeli proces proizvodnje
žitarica za doručak, uključujući i najpopularnije Lino Pillows, Lino Crunch, Lino
Njammy i Lino Lada Pillows snack, sada je potpuno kontinuiran i automatiziran.
Lino žitarice za djecu tako će biti još hrskavije i ukusnije, a, istovremeno, i
nutritivno prilagođene potrebama zdravog i ukusnog doručka – istaknula je
Vesna Višnić, direktorica Poslovnog programa Žitarice, snack i napitci.

 

Facebook komentari / dostupni ukoliko ste prijavljeni na svoj FB profil (Komentiranjem prihvaćate naše uvjete korištenja).

Ne propustite

- Oglasni prostor -
- Oglasni prostor -

Najnovije

Najbolji od najboljih

Hrvatska sahara – Podravina adventure u velikom finalu izbora najboljih turističkih proizvoda

Proglašenje i dodjela nagrada u hrvatskom turizmu upravo se privodi kraju u sklopu Dana hrvatskog turizma u Opatiji, u...
- Oglasni prostor -

Vezane vijesti

×